© Styling: Studio Mariska Jagt, Foto's: Peter Baas

Stille luxe

Een ingetogen ontwerp, een aangename sfeer waarin kleuren, vormen en materialen goed in balans zijn.

Kavel

Eigenlijk kwam deze plek in Haren, onder de rook van Groningen, bij toeval op het pad van dit gezin van vier. Ze waren niet op zoek, maar kregen een tip van een makelaar dat deze kavel beschikbaar was. Nu wonen ze er met veel plezier. Het bijzondere van deze plek is de ligging in het groen, omringd door grote bomen, waardoor je continu het gevoel hebt in het bos te wonen.

Comfort en weelde

Bij het ontwerp is van binnen naar buiten gewerkt, waarbij het interieur van de woning het exterieur bepaalde. Met name de keuken heeft het ontwerp van het hele huis vormgegeven. De uitgangspunten waren dat het zo simpel en strak mogelijk en anders dan anders moest zijn. Zonder meubels moest het huis eigenlijk al bijzonder zijn. De luxe maatwerkkasten en het hoogwaardige meubilair geven de woning een gevoel van comfort en weelde, terwijl de verlichting en het prachtige kunstwerk, dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt, een heerlijke ambiance creëren.

De open indeling van de gezinswoning en de vele ramen zorgen voor een sfeer van ruimte en helderheid op de begane grond. De karakteristieke ruimteverdeler op maat, die de woonkamer van de keuken scheidt, is aan de zitkant voorzien van een transparante haard en een televisie. De op maat gemaakte keuken is uitzonderlijk. Het meterslange betonnen werkblad langs de zijwand gaat aan de ene kant over in de houten trap naar de verdieping erboven en loopt aan de andere kant door tot aan de tuin.

Serene sfeer

Het verweerde hout van de keuken werkt prachtig samen met de betonnen vloer van de woning. Daarnaast wordt de basis van het interieur bepaald door het staal, de betonnen trap, de eettafel en de raamkozijnen. De slaapkamer ademt een serene sfeer. De gebruikte materialen zijn rijk en warm en zorgen voor het gewenste comfort in de verschillende ruimtes. Vanuit het vrijstaande bad in de slaapkamer kunnen de bewoners genieten van het prachtige uitzicht op de tuin en de omgeving.

Eenheid

Over de aanschaf van meubels wordt zorgvuldig nagedacht en de keuzes zijn altijd weloverwogen. Als iets na twee jaar nog steeds favoriet is, is het de moeite waard om het aan te schaffen, om er daarna nog zo lang mogelijk van te genieten.

‘Het mooiste aan dit huis is dat alles klopt, het hele huis is een eenheid,’ vertelt de bewoonster.

Het ontwerp is uitgevoerd door Studio Mariska Jagt en haar team. Ik ken Mariska al mijn hele leven en ze heeft heel goed aangevoeld wat ik wilde. Als ik soms met de ideeën aan de haal ging, zorgde zij ervoor dat we bij het plan bleven. Het resultaat is een heerlijke plek voor ons allemaal, waar we nog iedere dag dankbaar voor zijn.’