© ANDREAS MIKKEL HANSEN

Tuin onder de grond aan de kust

Toen de bewoners van dit huis een enorm gat groeven in de achtertuin, stond hun omgeving vreemd te kijken. Maar nu het verzonken terras van 220 m2, beschut tegen de wind van zee en met ruimte voor een hottub, buitenkeuken en loungeplekken klaar is, is de verwondering omgeslagen in béwondering.

In het winderige westen van de Deense provincie Jutland, tussen zee en fjord, ligt de plaats Ringkøbing, waar Jakob Birk en Charlotte Christensen wonen. Hoewel ze een heerlijk huis hebben, zitten ze in de zomer bijna altijd op hun royale terras van 220 m2. Dit is met zorg ontworpen, want het moet kunnen fungeren als werkplek, loungeruimte en feestlocatie.

Het terras is gemaakt en ingericht in Scandinavische stijl, met rechte lijnen en de nadruk op beton, water en vuur. Daar is voor gekozen vanuit praktisch oogpunt. Er is slechts weinig onderhoud of voorbereiding nodig om de grote buitenruimte klaar te maken voor gebruik.

‘We wilden graag dat we er zo konden gaan zitten, en niet bijvoorbeeld elke keer eerst allemaal kussens van zolder hoefden te gaan halen,’ legt Jakob uit.

Koop dit nummer voor € 6,95 in de winkel of online:

http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2018-02-10