vakantiehuis drenthe
© Joris van Gelder

Cabiner Drenthe: In the middle of nowhere

Cabiner is een netwerk van routes en off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Ervaar de kracht van avontuur in de natuur zonder een spoor achter te laten. Ga je voor een nacht of een meerdaagse trekking? Een lange route of toch de korte? Ga je samen of alleen? Kies je eigen avontuur.

Het verbinden van mens en natuur

Dat is de missie van Cabiner, er van overtuigd dat dit het begin kan zijn van een positieve verandering. Wie de kracht van de natuur ervaart, voelt zich gesterkt en verbonden. Nieuwe ideeën ontstaan en bezwaren verdwijnen. Precies zo is ook het idee voor Cabiner ontstaan, midden in de natuur.

Vakantiehuis Drenthe
© Joris van Gelder
Vakantiehuis Drenthe
© Joris van Gelder

De essentie van het verblijf

De cabin is van binnen bewust tot de essentie teruggebracht, waardoor je als bezoeker op een intuïtieve manier in contact gebracht wordt met de elementen. De houtkachel is het hart van de cabin en met een paar slagen van de handbediende pomp haal je fris en gefilterd grondwater op. Stroom voor verlichting en het ventilatiesysteem wordt opgewerkt door de zonnepanelen.

Vakantiehuis Drenthe
© Joris van Gelder

Met positieve impact

Elke cabin wordt tijdelijk in een gebied geplaatst, is zelfvoorzienend en enkel te voet bereikbaar. Na verplaatsing blijft geen enkel spoor achter en zodra de levensduur is verstreken, kunnen vrijwel alle materialen van de cabin opnieuw worden gebruikt of duurzaam worden afgebroken.

Voor elke overnachting investeert het team Cabiner in het natuurgebied waar de cabin is geplaatst. Na een overnachting neemt de bezoeker afval mee naar het startpunt zodat we het aantal bewegingen door het bos zo laag mogelijk houden. Een beleving in harmonie met de natuur.

Vakantiehuis Drenthe
© Joris van Gelder

Unplugged

Verblijf op de mooiste plekken midden in de Nederlandse natuur. Na een stevige wandeling in een prachtig natuurlandschap kom je aan bij je eigen cabin. De locaties midden in de natuur zijn een unieke manier om de lokale fauna, rust en sterrenhemel te ervaren. Even helemaal weg van de bewoonde wereld. ‘Unpluggen’ kan in Drentsche Aa en op de Sallandse Heuvelrug.

Want eerlijk...hier hebben we allemaal weleens behoefte aan!

Vakantiehuis Drenthe
© Joris van Gelder