Kunstliefhebber? Bezoek de Affordable Art Fair in Brussel

Van 23 t/m 27 maart 2022 keert de Affordable Art Fair Brussel terug met zijn 13de editie.

Betaalbare kunst

De Affordable Art Fair in Brussel is terug met zijn 13de editie. Trakteer jezelf op een artistiek avontuur met een breed scala aan hedendaagse kunstwerken van meer dan 75 lokale, nationale en internationale galeries. Een beursweek vol betaalbare kunst, een creatieve entree-installatie, workshops en nog veel meer.

De Affordable Art Fair is bekend om zijn ontspannen sfeer waar zowel startende verzamelaars als ervaren liefhebbers de ideale setting hebben om zich te laten verleiden door hedendaagse kunst. Schilderijen, prints, foto’s, sculpturen of installaties: er is voor elk wat wils, voor ieder budget!

Alle tentoongestelde werken zijn van levende kunstenaars en de prijzen van de kunstwerken worden verplicht vermeld. Het speciale aan de beurs is dat je jouw favoriete kunstwerk direct kunt meenemen. Op de beurs is een speciale “Wrapping Desk” waar net aangekochte werken veilig ingepakt worden door Go group voordat ze dan met hun nieuwe eigenaren vertrekken!

© Atelier de la Nuagerie

Hoofd in de wolken

De pluizige wolkvormige lichtstructuren van het Brusselse creatieve duo L’Atelier de la Nuagerie verwelkomen je dit jaar op de beurs. Het duo maakt wolklampen in alle soorten en maten. Je kunt het duo ontmoeten op hun stand tijdens de beurs waar ze hun creatieve werk zullen presenteren en hun creaties zullen verkopen. Bereid je alvast voor om heerlijk te dagdromen na het zien van deze werken.

kunst, beurs, Brussel
© We are out of office

Workshops en meer

Naast het bekijken en wellicht wel aanschaffen van kunst bestaat er ook de mogelijkheid deel te nemen aan workshops en andere projecten.
Het creatieve Nederlandse duo We are out of the office, gevormd door Winneke de Groot en Felix van Dam, geeft dit jaar een leuke workshop tijdens de beurs. Het duo staat bekend om de vrolijke, kleurrijke en Matisse-geïnspireerde sculpturen, keramiek, schilderijen, risographs en zeefdrukken. Tijdens deze workshop worden bezoekers uitgenodigd om creatief aan de slag te gaan met het schilderen van kleine houten sculpturen die ze vervolgens mee naar huis kunnen nemen.

Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een participatief project van Belgische balpenkunstenares Polly Pollet. Zij staat bekend om haar unieke en betoverende tekeningen over onderwerpen als seksualiteit, identiteit en sociale media en omschrijft haar werk als "positief provocerend" omdat ze via haar kunstwerken sociale kritiek wil uiten. Haar gedurfde en speelse werk nodigt de kijker uit om na te denken over de complexe en vaak ongemakkelijke hedendaagse vraagstukken.

beurs, kunst, Brussel, Polly Pollet
© Affordable Art Fair
kunst, beurs, Brussel
© Affordable Art Fair, Winwood Gallery

De beurs

De Affordable Art Fair is te bezoeken van woensdag 23 maart t/m zondag 27 maart in Brussel. Meer informatie vind je hier.