Scandinavisch minimalisme op het platteland

Scandinavisch minimalisme op het platteland ten noorden van Londen. Hier bouwe het Deense Norm architechts 'Reydon Grove farm'.

Ten noorden van Londen, op een afgelegen plek in het Engelse graafschap Suffolk, staat het buitenhuis Reydon Grove Farm, waar Scandinavisch minimalisme en rustieke Engelse charme samenkomen.

Het gebouw is door het Deense Norm Architects ontworpen voor een Engels gezin: James, Jane en hun twee zonen. James’ moeder was een Zweedse.

De band met en de fascinatie voor Scandinavië vormden de achtergrond voor het Scandinavische karakter van het huis, zowel vanbinnen als vanbuiten. Dat zie je aan de grote ramen van Velfac, het dak van Icopal, de lichte Dinesen-vloeren en de eenvoudige inrichting met meubels van onder andere Menu en &tradition.

‘In een tijd van toenemende verstedelijking is de wens om back to basics te gaan een veelgeziene en natuurlijke reactie. We willen trager leven en terugkeren naar de natuur,’ aldus Jonas Bjerre-Poulsen van Norm Architects over Reydon Grove Farm en de bijgebouwen ervan.

Lees ook: