© Tia Borgsmidt

Aspergesalade met Deense kaas

Wat geraspte Deense kaas van goede kwaliteit haalt de smaak van dit gerecht op, en de aardbeien tillen de Deense asperges qua smaak en aanblik naar een hoger niveau.

Aspergesalade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 6 groene asperges
  • 6 witte asperges
  • ½ el boter
  • 150 g aardbeien
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje basilicum
  • 25 g rijpe havarti
  • rasp van 1 citroen
  • zoutvlokken en peper
  • 1 el olijfolie

Zo maak je de salade

Aspergesalade

  • Knak het houtige uiteinde van de asperges eraf. Schil de witte asperges vanaf de kop omlaag.
  • Stoom ze afhankelijk van de dikte ca. 4 minuten in water met wat boter. De groene 1-2 minuten.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  • Was en droog de kruiden en hak ze fijn.
  • Rasp de kaas fijn. Meng de aardbeien met de kruiden, kaas en citroenrasp. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.

Serveren

  • Leg de twee soorten asperges op een platte schaal en schep de aardbeiensalsa erop.
  • Druppel er olijfolie over en breng op smaak met zoutvlokken en peper.