Wat geraspte Deense kaas van goede kwaliteit haalt de smaak van dit gerecht op, en de aardbeien tillen de Deense asperges qua smaak en aanblik naar een hoger niveau.
Door
Lone Kjær
— 01. augustus 2024
Aspergesalade
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
6
groene asperges
6
witte asperges
½
el
boter
150
g
aardbeien
½
bosje koriander
½
bosje basilicum
25
g
rijpe havarti
rasp van 1 citroen
zoutvlokken en peper
1
el
olijfolie
Zo maak je de salade
Aspergesalade
Knak het houtige uiteinde van de asperges eraf. Schil de witte asperges vanaf de kop omlaag.
Stoom ze afhankelijk van de dikte ca. 4 minuten in water met wat boter. De groene 1-2 minuten.
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
Was en droog de kruiden en hak ze fijn.
Rasp de kaas fijn. Meng de aardbeien met de kruiden, kaas en citroenrasp. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Serveren
Leg de twee soorten asperges op een platte schaal en schep de aardbeiensalsa erop.
Druppel er olijfolie over en breng op smaak met zoutvlokken en peper.