Frossen cheesecake med brændt margens og rabarbersirup
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Bevroren cheesecake met meringues en rabarbersiroop

Dit zijn heerlijke ijstaartjes met een brosse bodem en zijdezachte, licht bevroren roomkaas. Daarop meringues en zoete rabarbersiroop. De perfecte afsluiting van een heerlijk voorjaarsetentje.

Bevroren cheesecake met meringues en rabarbersiroop

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taartjes

Rabarbersiroop

  • 100 g schoongemaakte rabarber
  • 1 dl water
  • 50 g suiker

Brosse koekjesbodem

  • 37 g volkoren digestives
  • 6¼ g amandelen
  • 30 g boter
  • boter voor de vormpjes

vulling

  • ½ gelatineblaadjes
  • 50 g roomkaas naturel
  • ¼ dl crème fraîche
  • 10 g poedersuiker
  • ⅓ dl slagroom
  • ¼ dl rabarbersiroop

Meringues

  • ½ eiwitten
  • 20 g suiker

En

  • 2 taartringen, 6 cm diameter
  • taartfolie

Zo maak je de taartjes

Rabarbersiroop

  • Snijd de rabarber in stukjes en kook die ca. 10 minuten in een pan water.
  • Giet de rabarber af en giet het vocht terug in de pan.
  • Voeg suiker toe en kook het vocht tot de helft in. Het zal wat dikker worden en je houdt ca. 2 dl over.

Koekjesbodem

  • Maal de koekjes en amandelen in een keukenmachine fijn.
  • Doe het mengsel in een kom.
  • Smelt de boter en giet die over de gemalen koekjes.
  • Leg een stuk bakpapier op een lage schaal of plaat die tegen de vriezer kan.
  • Knip de taartfolie op maat voor de taartringen.
  • Zet de ringen met de folie op de plaat en verdeel het koekjesmengsel erover.
  • Druk goed aan en zet de bodems ca. 2 uur in de vriezer.

Vulling

  • Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water.
  • Klop roomkaas, crème fraîche en gezeefde poedersuiker glad.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verwarm de rabarbersiroop in een pannetje.
  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en smelt ze in de lauwwarme siroop.
  • Meng de slagroom er beetje bij beetje door en daarna het roomkaasmengsel.
  • Verdeel de vulling over de koekjesbodems, strijk de bovenkant glad en laat de taartjes een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Zet de plaat met de taartjes dan in de vriezer.

Meringues

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel tot meringues.
  • Doe de massa in een spuitzak met spuitmondje.

Serveren

  • Haal de taartjes ca. 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Maak ze los van de plaat, haal ze voorzichtig uit de ringen en trek de folie eraf.
  • Leg ze op bordjes, spuit er toefjes meringue op en brand die met een crème brûlée- brander lichtbruin.
  • Druppel er rabarbersiroop over.

Lees het hele artikel