appelsinfromage
© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Sinaasappelmousse met notencrunch

Maak met de sappige sinaasappels van het seizoen een zijdezachte mousse als heerlijke afsluiting van dit menu. Met een topping van noten en verkruimelde meringue.

Sinaasappelmousse met notencrunch

Sinaasappelmousse is een verfrissend en delicaat dessert met daarop knapperige notencrunch. Het is gemakkelijk te maken en een perfect dessert voor een diner met gasten, omdat de sinaasappelmousse de dag van tevoren wordt bereid.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Sinaasappelmousse

  • blaadjes gelatine
  • ½ vanillestokjes
  • 62 g suiker
  • 2 eidooiers, ca. 80 g
  • 1 sinaasappels
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 1 eiwitten, ca. 120 g
  • 1 dl slagroom

Topping

  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el amandelen, gehakt
  • ½ tl suiker
  • 12 g meringue

Zo maak je het

Sinaasappelmousse

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  1. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg er boven wat suiker uit.
  1. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en de helft van de suiker.
  1. Boen de sinaasappels schoon onder de kraan en rasp de schil eraf boven het eimengsel.
  1. Pers er dan 1 dl sap uit en verwarm dit in een steelpan.
  1. Knijp de gelatineblaadjes uit en smelt ze in het lauwwarme sap.
  1. Giet het al kloppend voorzichtig bij het eimengsel.
  1. Klop de eiwitten in een kom schuimig.
  1. Voeg de rest van de suiker toe en klop ze stijf.
  1. Klop de slagroom in een andere kom stijf.
  1. Meng eerst de slagroom en dan de eiwitten door het eimengsel.
  1. Schep de mousse in een grote schaal of in glazen en zet hem in de koelkast – bij voorkeur een hele nacht.

Notencrunch

  1. Meng sinaasappelrasp, amandelen en suiker.
  1. Verkruimel de meringue.

Serveren

  1. Haal de mousse een uur van tevoren uit de koelkast.
  1. Garneer met notencrunch en verkruimelde meringue.