Bosvruchten met koldskålcrème

Koldskål is een friszure Deense pap. En met bosvruchten is dit dessert helemaal niet te versmaden.

Bosvruchten met koldskålcrème

Het dessert bestaat uit bosvruchten met een friszure crème. Roze bord van Casalinga, schaaltje en glas van Lucie Kaas.

© Tia Borgsmidt

Bosvruchten met koldskålcrème

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Bosvruchten

  • 400 g bosvruchten, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen
  • ½ el poedersuiker

Koldskålcrème

  • 1 dl slagroom
  • ½ vanillestokje
  • 1 el poedersuiker
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • Rasp en sap van 1-2 citroenen

Serveren

  • Cacaonibs
  • Eetbare bloemen

Zo ga je te werk

Bosvruchten

  1. Maak de bosvruchten schoon, was en droog ze.
  1. Zeef er poedersuiker over en wentel de vruchten er voorzichtig doorheen.

Koldskålcrème

  1. Klop de slagroom stijf.
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven de poedersuiker uit.
  1. Roer de vanillesuiker door de Griekse yoghurt en breng op smaak met citroenrasp en-sap.
  1. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.

Serveren

  1. Schep koldskålscreme en vruchten op borden en garneer met cacaonibs en eetbare bloemen.

TIP: In plaats van cacaonibs kun je ook gehakte pure chocolade gebruiken.