Dessert en gebak Bosvruchten met koldskålcrème Koldskål is een friszure Deense pap. En met bosvruchten is dit dessert helemaal niet te versmaden. Door Lone Kjær — 27. september 2022 Het dessert bestaat uit bosvruchten met een friszure crème. Roze bord van Casalinga, schaaltje en glas van Lucie Kaas. © Tia Borgsmidt Bosvruchten met koldskålcrème Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Bosvruchten 400 g bosvruchten, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen ½ el poedersuiker Koldskålcrème 1 dl slagroom ½ vanillestokje 1 el poedersuiker 1 dl Griekse yoghurt Rasp en sap van 1-2 citroenen Serveren Cacaonibs Eetbare bloemen Zo ga je te werk Bosvruchten Maak de bosvruchten schoon, was en droog ze. Zeef er poedersuiker over en wentel de vruchten er voorzichtig doorheen. Koldskålcrème Klop de slagroom stijf. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven de poedersuiker uit. Roer de vanillesuiker door de Griekse yoghurt en breng op smaak met citroenrasp en-sap. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor. Serveren Schep koldskålscreme en vruchten op borden en garneer met cacaonibs en eetbare bloemen. TIP: In plaats van cacaonibs kun je ook gehakte pure chocolade gebruiken. Verwante artikelen Dessert en gebak Rarbarber-aardbeien-rol met marsepein en botercrème Dessert en gebak Aardbeientaartjes met marsepein en vanillecrème Dessert en gebak Amandeltartjes met botercrème Dessert en gebak Roze meringues met hibiscuscrème Dessert en gebak Christianshavntaart met rabarbercrème Dessert en gebak Crème-doublies met room en frambozen