© Tia Borgsmidt

Brood voor sandwiches

Brood is lekker, maar zelfgebakken brood smaakt heerlijk. Dit broodrecept leent zich uitstekend voor sandwiches, bijvoorbeeld voor een high tea. Het is heerlijk luchtig en ook nog eens makkelijk te maken.

Brood voor sandwiches

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 groot brood

  • 6 dl melk
  • 2 zakje gist (7-8 g)
  • 2 ei
  • 100 g havermout
  • 6 el 3 el suiker
  • 150 g zachte boter, in blokjes
  • 200 g (wit) volkorenmeel
  • 4 tl 2 tl zout
  • 800 g tarwebloem

Zo ga je te werk

  1. Klop de melk en gist in een kom door elkaar.
  1. Meng ei, havermout, suiker en boter erdoor.
  1. Voeg volkorenmeel en zout toe en meng alles door elkaar.
  1. Kneed beetje bij beetje de tarwebloem erdoor tot het deeg glad en soepel is.
  1. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plek.
  1. Sla het deeg plat op een bebloemd oppervlak en vorm er een brood van.
  1. Leg het in een ingevette en met bakpapier beklede broodvorm en laat nog eens afgedekt 1 uur rijzen tot het in grootte is verdubbeld.
  1. Verwarm de oven voor op 175 oC hetelucht.
  1. Leg een stuk bakpapier en een bakplaat op de vorm, zodat het brood niet over de rand heen rijst.
  1. Bak het ca. 1 uur. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm.
  1. Stort het dan op een rooster.