
Cadeautaart
Deze taart heeft een intense smaak van ... troost. Verwen je gezin of gasten met een droom van een chocoladetaart – of pak eens goed uit en bak hem als een extravagant cadeau voor als je bij iemand langsgaat.
DoorLone Kjær
12 personen
Een kruidige taart die eruitziet als een cadeau, daar smelt ieder hart van. De cake is lekker zwaar met een mooie vulling van pomerans, chocolade, zuidvruchten en noten. Bak de taart in een vierkante vorm, bestrijk hem met chocoladeglazuur en versier hem rijkelijk. Pak hem dan mooi in en geef hem weg.
Kersttaart
- 175 g noten, zoals amandelen, hazelnoten en walnoten
- 150 g zuidvruchten, zoals dadels en rozijnen
- 50 g pure chocolade
- 75 g marsepein
- 50 g pomerans (zure sinaasappel)
- 50 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 mespuntje zeezout
- 50 g rietsuiker
- 3 eieren
Chocoladeglazuur
- 75 g boter
- 200 g poedersuiker
- 35 g cacao
- 2 tl vanillesuiker
- 150 g roomkaas naturel
Garnering
- Dropballetjes, bijvoorbeeld zout & caramel of salmiak van het Scandinavische Bülow
- Cacao-amandelen chocoladeparels cacao
- Bevroren bramen
- Laat de taart na het bakken goed afkoelen.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær
- Spuit het chocoladeglazuur op de taart in rijen.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær