
Cadeautaart
Deze taart heeft een intense smaak van ... troost. Verwen je gezin of gasten met een droom van een chocoladetaart – of pak eens goed uit en bak hem als een extravagant cadeau voor als je bij iemand langsgaat.
DoorLone Kjær
12 personen
Een kruidige taart die eruitziet als een cadeau, daar smelt ieder hart van. De cake is lekker zwaar met een mooie vulling van pomerans, chocolade, zuidvruchten en noten. Bak de taart in een vierkante vorm, bestrijk hem met chocoladeglazuur en versier hem rijkelijk. Pak hem dan mooi in en geef hem weg.
Kersttaart
- 175 g noten, zoals amandelen, hazelnoten en walnoten
- 150 g zuidvruchten, zoals dadels en rozijnen
- 50 g pure chocolade
- 75 g marsepein
- 50 g pomerans (zure sinaasappel)
- 50 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 mespuntje zeezout
- 50 g rietsuiker
- 3 eieren
Chocoladeglazuur
- 75 g boter
- 200 g poedersuiker
- 35 g cacao
- 2 tl vanillesuiker
- 150 g roomkaas naturel
Garnering
- Dropballetjes, bijvoorbeeld zout & caramel of salmiak van het Scandinavische Bülow
- Cacao-amandelen chocoladeparels cacao
- Bevroren bramen
- Bekleed een vorm met bakpapier en verdeel het deeg erover.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær
- Roer de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær
- Garneer de taart met bijvoorbeeld dropballetjes of gecoate amandelen.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær
- Strooi er ten slotte cacao overheen.
©
Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær