Rawcake recipe
© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Rawcake met dadelcrème

Deze lekkere rawcake bestaat uit twee lagen: een notenbodem met dadels en een dadelcrème met blauwe bessen erop. En hij is onweerstaanbaar.

8-12 personen

Notenbodem

  • 150 g ontpitte dadels
  • 30 g kokosmeel
  • 100 g hazelnoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 25 g cacaonibs
  • 3-4 el kokosolie

Dadelcrème

  • 100 g ontpitte dadels
  • 2 el bevroren blauwe bessen
  • 150 g noten, zoals cashews en amandelen
  • 2 el cacaopoeder
  • 1⁄4 tl zoutvlokken

Topping

  • Cacaopoeder
  • Blauwe korenbloem
  • Cacaonibs
  • Klaverzuring

Het lijkt misschien geen eitje om een dessert te moeten maken zonder zuivel en eieren, maar deze rawcake met dadels, blauwe bessen en rustieke notenbodem is het bewijs dat het kan – en zonder dat hij ook maar iets onderdoet voor andere desserts. De taart is zwaar en zit boordevol smaak, precies zoals een chocoladetaart hoort te zijn. Het grote bord is van keramist Lone Schubert, de taartbordjes zijn van Viki Weiland.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

Notenbodem

  1. Meng alle ingrediënten voor de notenbodem in een foodprocessor.
  2. Bekleed een springvorm met een diameter van circa 22 cm met bakpapier. Duw het mengsel over de bodem uit en zet de vorm een paar uur in de vriezer.

Dadelcrème

  1. Meng alle ingrediënten voor de dadelcrème in een blender tot een dikke consistentie.
  2. Neem de notenbodem uit de vriezer en verdeel de crème erover. Dek de taart af met plasticfolie en zet hem een paar uur in de vriezer.
  3. Laat de taart daarna tot het serveren in de koelkast staan.
  4. Garneer de taart vlak voor het opdienen met cacaopoeder, korenbloem, cacaonibs en klaverzuring.

TIP: Je kunt de taart ook in een vierkante vorm maken en hem in repen snijden.

Lees ook: