Cheesecake met maanzaad
© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Cheesecake met maanzaad en sinaasappelgelei

Drie lagen maken dit een onweerstaanbaar dessert: een brosse koekjesbodem, een romige vulling met de smaak van mandarijnen en maanzaad, en bovenop wat sinaasappelgelei.

Cheesecake met maanzaad en sinaasappelgelei

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Koekjesbodem

  • 27 g boter
  • 62 g digestives

Vulling

  • ½ dl versgeperst mandarijnensap
  • 1 gelatineblaadjes
  • 100 g roomkaas naturel
  • ½ dl crème fraîche
  • 18 g poedersuiker, gezeefd
  • ½ dl slagroom
  • ¼ el maanzaad

Sinaasappelgelei

  • ½ gelatineblaadjes
  • ⅓ dl sinaasappelsap

Hier is hoe je het doet

Koekjesbodem

  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  1. Doe de koekjes in een plastic zak, bind die dicht en verkruimel de koekjes met een deegroller.
  1. Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over 8 glazen.
  1. Druk de bodem goed aan.

Vulling

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  1. Zeef het mandarijnensap boven een pan en verwarm tot het handwarm is.
  1. Knijp de gelatineblaadjes uit en smelt ze in het lauwe sap.
  1. Klop de roomkaas glad met de crème fraîche en de poedersuiker. Klop de slagroom stijf.
  1. Spatel slagroom, roomkaascrème, maanzaad en mandarijnensap voorzichtig door elkaar.
  1. Verdeel de vulling – liefst een beetje nonchalant – over de koekjesbodem en zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast.

Sinaasappelgelei

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  1. Verwarm het sinaasappelsap tot het handwarm is.
  1. Knijp de gelatineblaadjes uit en smelt ze in het lauwe sap.
  1. Giet het sap voorzichtig in de glazen en zet ze nog eens ca. 1 uur in de koelkast.

Serveren

  1. Haal de desserts een halfuur van tevoren uit dekoelkast.