Lemon pie med bränd maräng och vit choklad © Tia Borgsmidt

Citroenmeringuetaartjes met witte chocolade

De perfecte afsluiting van een lekker en kleurrijk etentje: bros korstdeeg met zurige citroencrème, gebrande meringues en mooie garnering.

Citroenmeringuetaartjes met witte chocolade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 taartjes

Korstdeeg

  • 31 g tarwebloem
  • 6¼ g amandelmeel
  • 12 g poedersuiker
  • ¼ mespuntje zout
  • 18 g boter
  • ¼ eidooier
  • 2 kleine taartvormpjes

Citroencrème

  • ¼ gelatineblaadje
  • sap en rasp van 2 biologische citroenen
  • 25 g suiker
  • ¼ ei
  • 7½ g zachte boter

Meringues

  • ¼ eiwit
  • 12 g suiker

Garnering

  • eetbare bloemen
  • wittechocoladebolletjes

Zo ga je te werk

Korstdeeg
  • Mix bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter kort in een foodprocessor. Meng met de eidooier tot een samenhangend deeg.
    1. Leg het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
    1. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier. Steek er 8 stukken uit die passen bij je bakvormpjes. Vet de vormpjes in en druk het deeg er in. Snijd de randen af en prik de bodem in met een vork. Leg er bakpapier op en vul ze met blindbakvulling. Bak de bodems ca. 15 minuten op 175 °C. Verwijder de vulling en laat de bodems afkoelen.

    Citroencrème
  • Week het gelatineblaadje ca. 10 minuten in koud water. Doe citroensap en -rasp, suiker en ei in een pannetje en verhit dit al roerend tot 80 °C. Zet het vuur uit. Knijp het gelatineblaadje uit en los dit op in de lauwe (niet te hete) crème. Roer de boter erdoor, zodat die smelt.
    1. Verdeel de citroencrème over de taartbodems en zet de taartjes een paar uur in de koelkast om op te stijven.

    Meringues
  • Klop het eiwit stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot de meringue stevig is en glanst. Schep hem in twee spuitzakken met een grote en een kleine spuitmond en decoreer de taartjes. Brand de piekjes goudbruin met een crèmebrûléebrander.
    1. Decoreer met bloemen en wittechocoladebolletjes.