© Recept en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Focaccia met zout en rozemarijn

Een heerlijk, gemakkelijk brood, waarvoor het deeg de dag van tevoren wordt gemaakt.

Focaccia met zout en rozemarijn

1 groot focacciabrood

Een groot, onweerstaanbaar brood met een fantastische smaak. Het deeg van dit gemakkelijke en heerlijke brood rijst in de koelkast.

Je hebt het volgende nodig:

  • 5 dl water

  • 10 g gist

  • 2 el olijfolie

  • 15 g zout

  • 200 g volkorenmeel

  • 400 g Italiaanse tarwebloem type 00

  • Een beetje olijfolie

  • Zout

  • 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Dag 1

  1. Giet het water in een kom en los de gist hierin op.

  2. Voeg de olijfolie en het zout toe en roer vervolgens het volkorenmeel en de tarwebloem erdoor. Het deeg moet lang worden gemengd - ongeveer 10 minuten - en moet plakkerig worden.

  3. Bewaar het deeg in de koelkast tot de volgende dag.

Dag 2

  1. Leg bakpapier in een bakvorm van ca. 25 x 30 cm, of in een ovenschaal.

  2. Doe het deeg in de vorm. Druk het deeg zo voorzichtig en zo goed mogelijk in de vorm.

  3. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.

  4. Stel de oven in op 225° hetelucht. Duw met je vingers kleine kuiltjes in het deeg.

  5. Besprenkel het oppervlak met wat olijfolie en bestrooi het met een beetje zout en verse rozemarijn.

  6. Bak het brood ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

  7. Laat het brood afkoelen in de vorm.

© Recept en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Lees ook: