© Recept en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Focaccia met zout en rozemarijn

Een heerlijk, gemakkelijk brood, waarvoor het deeg de dag van tevoren wordt gemaakt.

Focaccia met zout en rozemarijn 1 groot focacciabrood

Een groot, onweerstaanbaar brood met een fantastische smaak. Het deeg van dit gemakkelijke en heerlijke brood rijst in de koelkast.

Je hebt het volgende nodig:
  • 5 dl water

  • 10 g gist

  • 2 el olijfolie

  • 15 g zout

  • 200 g volkorenmeel

  • 400 g Italiaanse tarwebloem type 00

  • Een beetje olijfolie

  • Zout

  • 4 takjes rozemarijn

  • Bereidingswijze Dag 1
  • Giet het water in een kom en los de gist hierin op.

  • Voeg de olijfolie en het zout toe en roer vervolgens het volkorenmeel en de tarwebloem erdoor. Het deeg moet lang worden gemengd - ongeveer 10 minuten - en moet plakkerig worden.

  • Bewaar het deeg in de koelkast tot de volgende dag.

  • Dag 2
  • Leg bakpapier in een bakvorm van ca. 25 x 30 cm, of in een ovenschaal.

  • Doe het deeg in de vorm. Druk het deeg zo voorzichtig en zo goed mogelijk in de vorm.

  • Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.

  • Stel de oven in op 225° hetelucht. Duw met je vingers kleine kuiltjes in het deeg.

  • Besprenkel het oppervlak met wat olijfolie en bestrooi het met een beetje zout en verse rozemarijn.

  • Bak het brood ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.

  • Laat het brood afkoelen in de vorm.

  • © Recept en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

    Lees ook: