© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Heerlijke, zelfgebakken zuurdesembroodjes

Het vereist een beetje geduld, maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je goede zuurdesembroodjes maakt, kun je er verslingerd aan raken.

Zuurdesembroodjes

Het vereist een beetje geduld, maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je goede zuurdesembroodjes maakt, kun je er verslingerd aan raken.

Maak een zuurdesemstarter

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Je hebt het volgende nodig:

  • 1 dl water
  • 30 g tarwebloem
  • 12 g roggemeel

Bereidingswijze:

  1. Doe het water in een kom en voeg de twee soorten meel toe. Roer het goed door elkaar en giet het over in een schone jampot.
  1. Laat het 4-5 dagen op de keukentafel staan ​zonder het deksel er helemaal op te doen.
  1. Het deeg moet kunnen ademen.
  1. Roer het elke dag door en laat het staan tot het bubbelt en zuur ruikt.
  1. Wanneer je iets van de starter gebruikt, moet je dit vervangen door dezelfde hoeveelheid water, tarwebloem en roggebloem, zodat je je zuurdesemstarter constant opfrist en levend houdt.
  1. Vervang 1 dl zuurdesemstarter door 1 dl water gemengd met roggemeel en tarwebloem.

Lees ook: