Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Gepocheerde peren met misoparfait en hazelnootpraliné

Europa ontmoet Azië in dit onweerstaanbare dessert. De peren worden gegaard in met vanille gezoet water en geserveerd met misoparfait en knapperige hazelnootpraliné.

Gepocheerde peren met misoparfait en hazelnootpraliné

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Misoparfait

  • 25 g poedersuiker
  • ½ vanillestokje
  • 2 pasteuriseerde eidooiers
  • 20 g witte miso
  • 1½ dl slagroom

Gepocheerde peren

  • 2 rijpe peren
  • ½ vanillestokje
  • 1 dl suiker
  • 2 dl water

Hasselnootpraliné

  • 37 g suiker
  • 15 g hasselnoten

Zo maak je het

Misoparfait

  1. Meng het vanillemerg door de poedersuiker.
  1. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en miso luchtig.
  1. Klop de slagroom stijf en spatel die door het eimengsel tot er een egale crème ontstaat.
  1. Giet die in een vorm met 8 halve bollen of in een plastic bak met deksel.
  1. Zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Pocheerde peren

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Snijd de bloemaanzet er met een scherp mesje uit.
  1. Meng het vanillemerg door een beetje suiker.
  1. Breng vanillesuiker, de rest van de suiker en het water in een pan aan de kook.
  1. Leg de peren er voorzichtig in, doe het deksel op de pan en kook de peren ca. 15 minuten. Keer ze af en toe. Onrijpe peren moet je wat langer koken.
  1. Zet het vuur uit, haal het deksel van de pan en laat de peren in het vocht afkoelen tot de volgende dag.

Hazelnootpraliné

  1. Smelt de suiker zonder te roeren in een koekenpan.
  1. Roer de hazelnoten door de karamel.
  1. Verdeel de noten snel over een stuk bakpapier en laat afkoelen.

Serveren

  1. Serveer de gepocheerde peren met (halve) bollen misoparfait en gehakte hazelnootpraliné.