IJskoude taartjes met frambozen

De taartjes kunnen ruim voor de komst van je gasten worden gemaakt, zodat je ze alleen nog maar uit de vriezer hoeft te halen en op te dienen.

IJskoude taartjes met frambozen
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen
Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koude taartjes

Frambozenijs

  • 60 g frambozen
  • ¼ ei
  • ½ eidooiers
  • 25 g suiker
  • ½ dl slagroom

Notentaart

  • 35 g hazelnoten
  • 10 g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • ½ eieren
  • 25 g suiker
  • 15 g gesmolten boter

Frambozenpuree

  • 40 g verse frambozen
  • 10 g suiker

Bereidingswijze:

  1. Doe de frambozen in de blender en zeef de puree.
  1. Klop het hele ei, de eidooiers en de suiker tot een luchtige crème.
  1. Roer de frambozenpuree en de room door het eimengsel en draai het ijs in een ijsmachine tot het de consistentie van softijs heeft.
  1. Spuit het ijs in 10 hoge schuimzoenachtige torentjes met dezelfde diameter als de uitsteekvorm die je voor de taart hebt gekozen.
  1. Leg de hazelnoten in een gelijkmatige laag in een bakvorm en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven op 125°C, tot de schil barst en gemakkelijk met een theedoek kan worden afgewreven.
  1. Laat de noten afkoelen en maal ze met de bloem en het bakpoeder in de keukenmachine.
  1. Klop de eiwitten luchtig en stijf.
  1. Klop de eidooiers en de suiker tot een luchtig mengsel.
  1. Roer het notenmengsel, de gesmolten boter en 1/3 van de opgeklopte eiwitten door het eigeel.
  1. Spatel er aan het eind voorzichtig de rest van de eiwitten door en giet het beslag in een ingevette springvorm.
  1. Bak de taart ongeveer 30 minuten op 160°C, en laat het afkoelen op een rooster.
  1. Pureer de frambozen en meng ze met de suiker.
  1. Snijd er 10 ronde taartjes uit en besmeer ze met de frambozenpuree.
  1. Leg het ijs erop en zet de taartjes terug in de vriezer.
  1. Bestrooi het ijs met een beetje frambozenstof en serveer.