© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kruidige pompoencake met glazuur

Vochtige, goed gekruide cake die een beetje smaakt als een klassieke worteltaart. Het is net zo lekker en blijft enkele dagen vers als je de cake niet opeet.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Pompoentaart

  • 37 g pompoenvlees zonder pitten
  • ¼ dl water
  • eieren
  • 28 g bruine suiker
  • 1,5 dl niet-gearomatiseerde olie
  • 28 g tarwebloem
  • ⅓ tl kaneel
  • ¼ tl gember
  • ¼ tl kardemom
  • ¼ tl bakpoeder
  • geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel
  • 9⅓ g grof gehakte pure chocolade
  • 6¼ g walnoten

Glazuur

  • 25 g roomkaas
  • ¼ el poedersuiker
  • een beetje zoethoutpoeder om te strooien

Zo maak je de pompoencake

Pompoencake

  1. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Doe het pompoenvlees en water in een steelpan en kook 10 min. op laag vuur.
  1. Haal de pan van het vuur en prak met een vork. Laat de puree afkoelen. Als het erg waterig is, giet dan wat van het vocht af.
  1. Zet de oven aan op 175°.
  1. Klop de eieren en de bruine suiker samen met een elektrische garde. Klop ongeveer 5 minuten.
  1. Voeg beetje bij beetje de olie toe terwijl je blijft kloppen.
  1. Meng de bloem met de kruiden en het bakpoeder en roer dit door het beslag, samen met de geraspte sinaasappelschil, gehakte chocolade en gehakte walnoten.
  1. Spatel tot slot de pompoenpuree erdoor.
  1. Schep het beslag in een ronde springvorm van ongeveer 22 cm doorsnee, bekleed met bakpapier.
  1. Bak de cake op 175° gedurende ongeveer 45 min. Controleer met een prikker of de cake door en door gebakken is.
  1. Als het deeg blijft plakken, bak de cake dan iets langer. Laat de cake afkoelen.

Glazuur

  1. Meng de roomkaas met poedersuiker en doe het glazuur in een spuitzak met een sterpunt en spuit het op de cake.
  1. Bestrooi met een beetje zoethoutpoeder.

Lees het hele artikel