10 makkelijke, snelle taarten en cakes die niet mis kunnen gaan

Onverwacht bezoek of gewoon zin in wat lekkers bij de koffie? Maar heb je geen idee voor een makkelijke taart of cake? Hier zijn alle hits uit de zoete keuken: chocoladetaart, bananentaart, biertaart, meringue en cake. Vind alle recepten hieronder - ze zijn makkelijk, snel en LEKKER.

Soms moeten dingen gewoon snel gebeuren. Daarom is het zo fijn dat er zoveel makkelijke taarten zijn waarbij het gewoon: 1) de kom tevoorschijn halen, 2) de ingrediënten toevoegen, 3) de oven in.

Met andere woorden, 1-2-3 – een makkelijke taart om al die hongerige mondjes tevreden te stellen zodra de eierwekker gaat.

Makkelijke taarten zijn er in allerlei verschillende smaken, dus er is er zeker een voor elke liefhebber.

We hebben de meeste standaard Deense cakes hier verzameld, zoals chocoladecake, pond-tot-pond cake, bananencake en biercake.

Voor de meeste van deze cakes heb je maar heel weinig ingrediënten nodig. Soms slechts 3. En bij allemaal is de eigenlijke bereidingstijd kort. De baktijd varieert, maar het is niet de oventijd die een taart of cake makkelijk of moeilijk maakt - die taart past zichzelf daarbinnen.

Voor hoeveel personen is een ovenschaal-cake geschikt?

Een normale ovenschaal is meestal tussen de 25 x 30 cm en 35 x 40 cm - en hier komt de grootte van de taart over het algemeen overeen met 20-25 personen. Het hangt er echter vanaf welke taart je bakt. Sommigen zullen massiever zijn dan andere en daardoor zal de taart meer mensen dienen.

Hoe bewaar je het beste een cake of taart?

De cake en taart blijft het best bewaard op kamertemperatuur. Je kunt gebak snijden en in luchtdichte bakjes doen of de hele vorm in een grote diepvrieszak wikkelen om de cake vochtig te houden. Als je knapperige koekjes of knäckebröd hebt gebakken, bewaar ze dan in luchtdichte bakjes of een koekdoos met bakpapier erin, om ervoor te zorgen dat er geen lucht bij het baksel komt - anders wordt deze snel zacht en slap. Als je cake echter een cheesecake is, of je hebt toppings of room erop, zet je cake dan in de koelkast om hem vers te houden.