De zachte textuur van de gebakken pompoen vormt een mooi contrast met de knapperige kool en linzen.
Door
Lone Kjær
— 01. september 2023
Boerenkool salade met gebakken pompoen
Op het bord liggen prachtige kleuren en heel veel smaak wanneer we de beste gebakken pompoensalade van de herfst serveren. Na een uitstapje in de oven wordt de pompoen zoeter en de zachte textuur vormt een mooi contrast met de knapperige kool en linzen.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Gebakken pompoen
250
g
Hokkaido- of butternutpompoen in plakjes
olijfolie
Ingemaakte rode ui
½
rode ui
½
dl
azijn
½
dl
rietsuiker
Salade
50
g
belugalinzen
100
g
boerenkool
1
el
olijfolie
50
g
feta
1
el
gezouten amandelen
Zo maak je de salade
Gebakken pompoen
Drenk de pompoen in olie en spreid het uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 200° tot ze gaar en goudkleurig is. Pas op dat hij niet te gaar wordt.
Ingemaakte rode ui
Pel de ui en snijd hem in dunne partjes.
Doe de azijn en suiker in een steelpan en kook tot de suiker is opgelost.
Voeg de uien toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de uien afkoelen in de oplossing.
Salade en opdienen
Spoel de linzen af en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de linzen afkoelen.
Snijd de boerenkool in kleinere stukken en meng met olijfolie, vervolgens met de linzen en gebakken pompoen.
Schik de salade en bestrooi met verkruimelde feta, ingemaakte rode ui en gehakte amandelen.