© Anders Schønnemann

Pierogies van bladerdeeg gevuld met pompoen

De naam - en het gerecht - komt oorspronkelijk uit Oost-Europa, waar het feest betekent.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ¼ hokkaido pompoen zonder pitten
  • ½ rol bladerdeeg, ongeveer 250-300 gram
  • 1½ el mayonaise
  • een beetje kerrie

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  1. Leg de helft van de pompoen op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  1. Bak de pompoen ongeveer 30 min. tot deze zacht is.
  1. Haal eruit en laat iets afkoelen.
  1. Snijd het bladerdeeg in 8 vierkantjes.
  1. Leg een eetlepel pompoenvlees op één deel van het bladerdeegvierkantje.
  1. Doe wat mayonaise en kerrie op het pompoenvlees.
  1. Sluit het deeg tot driehoekige pierogies.
  1. Druk het deeg aan de randen stevig samen met een vork.
  1. Bestrijk met een beetje water en bestrooi met een beetje kerrie.
  1. Plaats ze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 minuten goudbruin.
  1. Serveer warm.