© Anders Schønnemann Lunch Pierogies van bladerdeeg gevuld met pompoen De naam - en het gerecht - komt oorspronkelijk uit Oost-Europa, waar het feest betekent. Door Maria Meldgaard — 01. september 2023 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + ¼ hokkaido pompoen zonder pitten ½ rol bladerdeeg, ongeveer 250-300 gram 1½ el mayonaise een beetje kerrie Zo maak je ze Verwarm de oven voor op 220°. Leg de helft van de pompoen op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak de pompoen ongeveer 30 min. tot deze zacht is. Haal eruit en laat iets afkoelen. Snijd het bladerdeeg in 8 vierkantjes. Leg een eetlepel pompoenvlees op één deel van het bladerdeegvierkantje. Doe wat mayonaise en kerrie op het pompoenvlees. Sluit het deeg tot driehoekige pierogies. Druk het deeg aan de randen stevig samen met een vork. Bestrijk met een beetje water en bestrooi met een beetje kerrie. Plaats ze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 minuten goudbruin. Serveer warm. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen