fastfood tortilla hotdog opskrift
© Anders Schønnemann

Fast food op een heerlijke manier

Vergeet hotdog-broodjes en gebruik de zachte tortillawraps als een soort hotdog. Perfect voor een doordeweekse avond of een zomers feestje. Zo maak je je eigen tortilla hotdogs met guacamole en salsa.

Tortilla hotdogs met knapperige kool, guacamole en salsa

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 2 chorizo-worstjes
  • ¼ spitskool
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • 2 volkoren tortilla's
  • 37 g feta

Salsa

  • ¼ kg tomaten
  • ½ teen knoflook
  • ½ chilipeper
  • olijfolie
  • zout en peper

Guacamole

  • 2 avocado's
  • sap van 1 citroen
  • ½ teen knoflook
  • ½ dl crème fraîche
  • zout en peper

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

  • Grill de worstjes op een hete grill of rooster ze in de oven op 220° in ongeveer 15 minuten knapperig.
  • Snijd de tomaten fijn en pers de knoflook. Splits de chilipeper, schraap de zaadjes eruit en hak fijn. Meng de tomaten met de knoflook en de chilipeper en breng de salsa op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Snijd de kool fijn. Bestrooi met zout en suiker en knijp goed uit.
  • Halveer de avocado. Verwijder de pitten en schep de avocado uit de schil in een blender.
  • Voeg citroensap, geperste knoflook en crème fraîche toe en mix tot een guacamole. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de tortilla's en vul ze met kool, worstjes, guacamole en salsa en bestrooi met verkruimelde feta.

Spitskool: De bladeren zijn luchtig en de smaak is mild en eleganter dan de grovere koolsoorten. Snijd de kool fijn en kneus hem met een beetje zout en suiker om hem wat malser te maken en serveer hem als basisvulling in een slakom of als vulling in fricasses en roerbakgerechten. Snijd de kool in vieren - houd de stengel eraan om de bladeren bij elkaar te houden - stoom hem en serveer met een beetje boter en zout.

© Anders Schønnemann