© Anders Schønnemann

Lachmajou

Geïnspireerd door de multiculturele culinaire schrijfster Tessa Kiros maken we lachmajou. Een recept uit het Midden-Oosten waarbij brood wordt belegd met krokant gebakken gehakt en besprenkeld met citroensap en olie.

Lachmajou

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 400 g lams- of rundergehakt
  • 4 grote of 8 kleine naanbroden
  • ½ dl peterselie
  • ½ fijngesneden rode ui
  • ½ fijngehakte chilipeper
  • het sap van een citroen
  • olijfolie, zout en peper

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

Bak het vlees goed bruin in olie in een koekenpan en breng op smaak met zout en peper. Warm het brood op en beleg het met het vlees. Bestrooi met peterselie, ui en chilipeper, besprenkel met een flinke scheut olie en citroensap en serveer direct.