© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Lekkere snack voor groot en klein: Pompoen-patat met zelfgemaakte aioli

Yum, yum... perfecte snack voor jong en oud. De pompoenfrietjes zijn het lekkerst als ze van hokkaido zijn, want die zijn iets steviger van textuur.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Pompoenfrietjes

  • ½ hokkaido
  • olijfolie
  • zout

Aioli

  • 1 gepasteuriseerde eidooiers
  • 1 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • ½ dl extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het

Frietjes van pompoen

  1. Zet de oven aan op 180°.
  1. Snijd de hokkaido in frietjes en wentel ze door de olijfolie.
  1. Spreid de frietjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout.
  1. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Draai ze om indien nodig.

Aioli

  1. Klop de eidooiers met geperste knoflook en citroensap. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe tot een dikke mayonaise.
  1. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Serveer de zelfgemaakte aioli bij de pompoenfrietjes.

Lees het hele artikel