PITTIGE TOMATENSAUS MET SALSICCIA EN CAVOLO NERO © Tia Borgsmidt

Pittige tomatensaus met een twist van salsiccia en cavolo nero

Een supermakkelijke, zelfgemaakte tomatensaus van tomaten uit blik wordt naar een hoger niveau getild met kruidige worst en gebakken cavolo nero. Bekijk hier het recept van dit indrukwekkende doordeweekse gerecht!

Pittige tomatensaus met salsiccia en cavolo nero

Deze supersimpele zelfgemaakte saus van tomaten uit blik smaakt verrukkelijk met kruidige Italiaanse worst en gebakken cavolo nero. Je kunt voor dit gerecht kiezen tussen pappardelle en tagliatelle.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ portie pastadeeg
  • ½ ui
  • ½ teentje knoflook
  • ½ rodepeper
  • ½ el olijfolie
  • ½ blik kerstomaatjes
  • ½ el balsamicoazijn
  • ¼ tl rietsuiker
  • zoutvlokken en peper
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 bladeren cavolo nero
  • ½ el olijfolie
  • 2 salsiccia’s (Italiaanse worst)

Zo ga je te werk

Pasta Rol het deeg volgens de beschrijving uit en maak er met de machine mooie tagliatellelinten van. Hang de pastaopterwijljederestvan het deeg uitrolt.

• Je kunt ook pappardelle snijden van het deeg.

Pittige tomatensaus
  • Pel en snipper de ui. Pers de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte door, haal de zaadlijsten eruit en hak de peper fijn.
    1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Voeg tomaten, balsamicoazijn en rietsuiker toe en laat de saus ca. 5 minuten sudderen. Brengopsmaakmet zoutvlokken en peper.
    1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. • Snijd de cavolo nero fijn. Verhit de olie in een koekenpan en laat de kool slinken tot hij kleur krijgt.
    1. Snijd 1 worstje in plakjes en roer ze door de saus.
    1. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta in gedeelten ca. 3 minuten. Laat uitlekken.

    Salsiccia
  • Verwarm de oven op 200 °C hetelucht. Leg de 3overigeworstjesineen met bakpapier beklede ovenschaal en zet ze ca. 15 minuten in de oven.
  • Serveren
  • Meng de pasta door de tomatensaus en verdeel over vier borden. Leg de cavolo nero op de pasta en strooi er pijnboompitten over.
    1. Geef de worstjes erbij.