Spitskoolsalade met zalm en appel © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Spitskoolsalade met warmgerookte zalm en appel

De salade kan gemakkelijk worden aangepast - afhankelijk van of je hem als hoofdgerecht of bijgerecht serveert.

Je kunt deze salade zowel met als zonder warmgerookte zalm maken, afhankelijk van of je hem als licht hoofdgerecht of als bijgerecht bij iets anders wilt serveren.

Je hebt het volgende nodig:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Spitskoolsalade

  • 100 g quinoa
  • ½ spitskool
  • ½ tl suiker
  • ½ tl zout
  • ½ koolrabi
  • ½ appel
  • ½ bosje bieslook
  • 100 g warmgerookte zalm

Vinaigrette

  • ½ el appelazijn
  • ½ el olijfolie
  • ½ tl vloeibare honing
  • ½ tl dijonmosterd

Bereidingswijze:

  1. Spoel de quinoa grondig af en kook ca. 10 minuten in een pan met 4 dl kokend lichtgezouten water.
  1. Laat de quinoa ca. 5 min. in de gesloten pan staan en giet vervolgens af.
  1. Verwijder de buitenste bladeren en de nerf van de spitskool. Hak de kool fijn – bijvoorbeeld op een mandolinesnijder – en bestrooi met suiker en zout. Houd de kool stevig vast.
  1. Schil de koolrabi en snijd hem in luciferdunne staafjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
  1. Meng de spitskool met de koolrabi, appel, bieslook en quinoa.
  1. Verwijder het vel van de zalm en snijd de zalm in kleine stukjes.
  1. Maak een dressing van azijn, olijfolie, honing en mosterd en roer dit samen met de gerookte zalm door de salade.

Lees ook: