Diner Gegrilde zalm met kruiden en citroen Een makkelijk gerecht dat zowel geschikt is voor doordeweeks als voor feestelijke gelegenheden. Door Gitte Heidi Rasmussen — 04. november 2021 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Gegrilde zalm met citroen en kruiden Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 pers. + Wat je nodig hebt: 1 zalmmoot, ca. 800 g Zout en peper 1 el ahornsiroop 100 g mayonaise 1 el dijonmosterd 1 teentjes knoflook, geplet 1 el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1 biologische citroen 2 limoenen Peterselie Dille Bereidingswijze: Verwijder de graten uit de zalm en leg de zalm op een aluminium bbq-schaal/grilplaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ahornsiroop, mayonaise, mosterd, knoflook, komijn, koriander en fijngeraspte citroenschil en -sap door elkaar. Bestrijk de zalm ermee en gril hem met indirecte warmte gedurende ongeveer 15 minuten. Halveer de limoenen en rooster ze op het snijvlak. Strooi een flinke hoeveelheid kruiden en geraspte citroenschil over de zalm en serveer met de gegrilde limoenen. Lees ook: Diner Lam in een jasje van ham met gebakken polenta, sperziebonen en pepersaus Verwante artikelen Diner Spitskoolsalade met warmgerookte zalm en appel Diner Gestoomde kabeljauw met crudité, dilleolie en mosterd-dillesaus Diner Zelfgemaakte tagliatelle met courgette en pittige citroen Diner Hou je van venkel, dan moet je deze nieuwe salade eens proeven Diner Buffet van Odette in Amsterdam opent Private Diner Diner Risotto met knolselderij, geroosterde amandelen en gremolata