Gegrilde zalm met kruiden en citroen

Een makkelijk gerecht dat zowel geschikt is voor doordeweeks als voor feestelijke gelegenheden.

Gegrilde zalm met citroen en kruiden © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Gegrilde zalm met citroen en kruiden

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Wat je nodig hebt:

  • 1 zalmmoot, ca. 800 g
  • Zout en peper
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 g mayonaise
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 teentjes knoflook, geplet
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 biologische citroen
  • 2 limoenen
  • Peterselie
  • Dille

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de graten uit de zalm en leg de zalm op een aluminium bbq-schaal/grilplaat.
  1. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Roer de ahornsiroop, mayonaise, mosterd, knoflook, komijn, koriander en fijngeraspte citroenschil en -sap door elkaar.
  1. Bestrijk de zalm ermee en gril hem met indirecte warmte gedurende ongeveer 15 minuten.
  1. Halveer de limoenen en rooster ze op het snijvlak.
  1. Strooi een flinke hoeveelheid kruiden en geraspte citroenschil over de zalm en serveer met de gegrilde limoenen.

Lees ook: