© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Diner Gegrilde zalm met kruiden en citroen Een makkelijk gerecht dat zowel geschikt is voor doordeweeks als voor feestelijke gelegenheden. Af Gitte Heidi Rasmussen — 04. November 2021 Gegrilde zalm met citroen en kruiden Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 pers. + Wat je nodig hebt: 1 zalmmoot, ca. 800 g Zout en peper 1 el ahornsiroop 100 g mayonaise 1 el dijonmosterd 1 teentjes knoflook, geplet 1 el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1 biologische citroen 2 limoenen Peterselie Dille Bereidingswijze: Verwijder de graten uit de zalm en leg de zalm op een aluminium bbq-schaal/grilplaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ahornsiroop, mayonaise, mosterd, knoflook, komijn, koriander en fijngeraspte citroenschil en -sap door elkaar. Bestrijk de zalm ermee en gril hem met indirecte warmte gedurende ongeveer 15 minuten. Halveer de limoenen en rooster ze op het snijvlak. Strooi een flinke hoeveelheid kruiden en geraspte citroenschil over de zalm en serveer met de gegrilde limoenen. Lees ook: Diner Lam in een jasje van ham met gebakken polenta, sperziebonen en pepersaus Verwante artikelen Diner 6 recepten met zelfgemaakte pasta van onze culinair journalist Diner Cannelloni uit de oven met paddelstoelen en 3 soorten kaas Diner Pittige tomatensaus met een twist van salsiccia en cavolo nero Diner Spitskoolsalade met warmgerookte zalm en appel Diner Zelfgemaakte pasta met spinazie Diner Ragù bolognese – helemaal from scratch!