Diner Gegrilde zalm met kruiden en citroen Een makkelijk gerecht dat zowel geschikt is voor doordeweeks als voor feestelijke gelegenheden. Door Gitte Heidi Rasmussen — 04. november 2021 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Gegrilde zalm met citroen en kruiden Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 pers. + Wat je nodig hebt: 1 zalmmoot, ca. 800 g Zout en peper 1 el ahornsiroop 100 g mayonaise 1 el dijonmosterd 1 teentjes knoflook, geplet 1 el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1 biologische citroen 2 limoenen Peterselie Dille Bereidingswijze: Verwijder de graten uit de zalm en leg de zalm op een aluminium bbq-schaal/grilplaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ahornsiroop, mayonaise, mosterd, knoflook, komijn, koriander en fijngeraspte citroenschil en -sap door elkaar. Bestrijk de zalm ermee en gril hem met indirecte warmte gedurende ongeveer 15 minuten. Halveer de limoenen en rooster ze op het snijvlak. Strooi een flinke hoeveelheid kruiden en geraspte citroenschil over de zalm en serveer met de gegrilde limoenen. Lees het hele artikel Diner Lam in een jasje van ham met gebakken polenta, sperziebonen en pepersaus Verwante artikelen Diner Reebok met geplette nieuwe aardappels Diner Varkenshaas in mosterdsaus met ui, geglaceerde erwten en dilleolie Diner Kipfilet met cantharellen en in boter gesauteerde spinazie Diner Asperges & gegrilde vis Diner Zalm met spitskool in citroengras en kokossaus Diner Focaccia met kruiden en geklopte boter