© Anders Schønnemann

Toast met champions

Een perfect gerecht na een alcoholrijke avond, maar dat ook een geweldige traktatie is voor een tv-avond of als lichte avondmaaltijd.

Toast met champions

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 125 g champions
  • 1 el olijfolie
  • ½ teen knoflook
  • ½ handvol breedbladige peterselie
  • 2 plakjes zuurdesembrood
  • 6 plakjes chorizo-worst
  • 2 eieren
  • zout, peper en olijfolie

Zo ga je te werk

  • Maak de champignons schoon en snijd ze eventueel in kleinere stukken.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons met de knoflook een paar minuten op hoog vuur. Haal ze uit de pan.
  • Spoel ze af, hak ze fijn en voeg de peterselie toe aan het gerecht.
  • Besprenkel het brood met olijfolie en rooster het op een hete grillpan.
  • Bak de eieren en verdeel de champignons en chorizoworst over het brood. Beleg met de gebakken eieren en breng op smaak met zout en peper.