© Tia Borgsmidt Eten Gebakken courgettebloemen met ricotta & hazelnoten Courgettebloemen vind je bij de betere groenteboer, sommige supermarkten, delicatessenzaken en online. Wij hebben ze gevuld met ricotta en gebakken. Door Gitte Heidi Rasmussen — 21. augustus 2022 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Courgettebloemen met ricotta & hazelnoten 125 g ricotta ½ handvol basilicum Rasp van ½ citroen 12 g pecorino, versgeraspt 12 g hazelnoten, gehakt en geroosterd Zout en peper 6 courgettebloemen 75 g tarwebloem 75 g maizena 2 dl bruiswater Olie om te bakken Evt. kruidenolie Zo ga je te werk Meng de ricotta met gehakte basilicum, citroenrasp, pecorino en noten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de courgettebloemen er voorzichtig mee. Sluit de bloemen weer goed. Klop bloem, maizena en bruiswater tot een glad beslag en doop de bloemen er een voor een in. Bak ze knapperig en goudbruin in zeer hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct, eventueel met wat kruidenolie. © Tia Borgsmidt Lees het hele artikel Diner 3 simpele, alledaagse gerechten Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen