© Tia Borgsmidt Eten Gebakken courgettebloemen met ricotta & hazelnoten Courgettebloemen vind je bij de betere groenteboer, sommige supermarkten, delicatessenzaken en online. Wij hebben ze gevuld met ricotta en gebakken. Door Gitte Heidi Rasmussen — 21. augustus 2022 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Courgettebloemen met ricotta & hazelnoten 125 g ricotta ½ handvol basilicum Rasp van ½ citroen 12 g pecorino, versgeraspt 12 g hazelnoten, gehakt en geroosterd Zout en peper 6 courgettebloemen 75 g tarwebloem 75 g maizena 2 dl bruiswater Olie om te bakken Evt. kruidenolie Zo ga je te werk Meng de ricotta met gehakte basilicum, citroenrasp, pecorino en noten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de courgettebloemen er voorzichtig mee. Sluit de bloemen weer goed. Klop bloem, maizena en bruiswater tot een glad beslag en doop de bloemen er een voor een in. Bak ze knapperig en goudbruin in zeer hete olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct, eventueel met wat kruidenolie. © Tia Borgsmidt Lees ook: Diner 3 simpele, alledaagse gerechten Verwante artikelen Dessert en gebak Rustiek brood met appels en noten Eten Ricottacrème met gekaramelliseerde ui Eten Geroosterde wortelgroenten met citroensaus, parmezaan en boekweit Dessert en gebak Amandeltartjes met botercrème Lunch Gemarineerde haring, preicrème en tuinkers Dessert en gebak IJskoude taartjes met frambozen