Courgettebloemen
© Tia Borgsmidt

Gebakken courgettebloemen met ricotta & hazelnoten

Courgettebloemen vind je bij de betere groenteboer, sommige supermarkten, delicatessenzaken en online. Wij hebben ze gevuld met ricotta en gebakken.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Courgettebloemen met ricotta & hazelnoten

  • 125 g ricotta
  • ½ handvol basilicum
  • Rasp van ½ citroen
  • 12 g pecorino, versgeraspt
  • 12 g hazelnoten, gehakt en geroosterd
  • Zout en peper
  • 6 courgettebloemen
  • 75 g tarwebloem
  • 75 g maizena
  • 2 dl bruiswater
  • Olie om te bakken
  • Evt. kruidenolie

Zo ga je te werk

  • Meng de ricotta met gehakte basilicum, citroenrasp, pecorino en noten.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de courgettebloemen er voorzichtig mee.
  • Sluit de bloemen weer goed.
  • Klop bloem, maizena en bruiswater tot een glad beslag en doop de bloemen er een voor een in.
  • Bak ze knapperig en goudbruin in zeer hete olijfolie.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct, eventueel met wat kruidenolie.
Courgettebloemen
© Tia Borgsmidt

Lees ook: