3 simpele, alledaagse gerechten

Laat je inspireren door deze 3 heerlijke gerechten, perfect voor een drukke doordeweekse dag.

Recepten voor drukke dagen

Maak jij op drukke doordeweekse avonden ook altijd hetzelfde gerecht klaar en ben je op zoek naar nieuwe, eenvoudige recepten die weinig tijd kosten? Kijk dan eens naar deze drie klassieke recepten met een spannende twist – die je allemaal in no-time in elkaar draait. Lees verder en laat je inspireren!

pasta als tussengerecht huisgemaakte pesto

Doe zoals de italianen doen, en serveer pasta als tussengerecht. Hier wordt de linguine vergezeld door een huisgemaakte boerenkoolpesto en gezouten amandelen. De pesto kun je vooraf maken, zodat je je handen vrij hebt als de gasten arriveren.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Een klassiek gerecht met een twist

Pasta met pesto is een klassiek recept. Het is simpel om te maken, smaakt heerlijk en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Hier geven we deze klassieker een spannende twist. De heerlijke linguine worden namelijk geserveerd met groenekoolpesto in plaats van de traditionele basilicumpesto en gegarneerd met olijven. Een simpel en erg lekker gerecht dat kan dienen als bijgerecht, bijvoorbeeld bij kip, of als een lichte en eenvoudige maaltijd.

Hier vind je het recept.

alledaags gerecht risotto met knolselderij

Chalet koperen pan van Thuesen Jensen, linnen servet van Stilleben, zoutvaatje in particulier bezit.

© Anders Schønnemann

Elke dag een succes

Risotto is en blijft een absolute topper als je een gemakkelijk en lekker alledaags gerecht wilt maken. En iedereen – van jong tot oud – is er gek op. Wij serveren de klassieke risotto met knolselderij en een gremolata van geroosterde amandelen en peterselie. Een perfect gerecht voor een doordeweekse dag, maar je kunt er natuurlijk ook in het weekend van genieten!

Hier vind je het recept.

Spaanse aardappeltortilla klassiek Spaans gerecht

Een klassieke tortilla vult goed. Snijplank van acaciahout van Notre Dame.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Maak het van tevoren klaar

Ken jij ze ook? Van die dagen waarvan je al weet dat ze heel druk gaan zijn? Dan is deze Spaanse aardappeltortilla de perfecte oplossing! Je eet hem namelijk koud en kunt hem een dag van tevoren al klaarmaken. Dit is een klassiek Spaans gerecht, hier bereid met rozemarijn en pancetta.

Hier vind je het recept.