Kabeljauw in zoutkorst met bieslookmayo, kruiden & popcorn
Verse kabeljauw wordt in bier gemarineerd en geserveerd met daslookmayonaise.
Door
Gitte Heidi Rasmussen
— 20. augustus 2022
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Kabeljauw in zoutkorst met bieslookmayo, kruiden & popcorn
266
g
kabeljauwfilet, het liefst van de haas
58
g
zout
33
g
suiker
½
dl
bier, bv. witbier
5
daslookbladeren
66
g
mayonaise
Rasp en sap van 1 citroen
Olie
¼
dl
pofmaïs
Bieslook en andere verse kruiden
Zo ga je te werk
Leg de vis in een braadpan.
Meng zout en suiker, bedek de vis hier volledig mee en giet het bier erover.
Dek de pan af met huishoudfolie en zet hem 12 uur in de koelkast.
Draai de kabeljauw om en zet nog 12 uur in de koelkast.
Mix daslook en de helft van de mayonaise in een kleine keukenmachine tot een mooie romige, groene substantie en roer de rest van de mayonaise erdoor. Breng op smaak met wat citroenrasp en -sap.
Verhit wat olie in een kookpan, voeg de maïs toe, leg het deksel erop en zet het vuur uit. Schud de pan een paar keer en haal het deksel er pas af als alle maïs gepoft is.
Haal de kabeljauw uit de braadpan en dep hem droog met keukenpapier.
Snijd de kabeljauw in dunne plakjes en schik ze op de borden met de bieslookmayo, kruiden en popcorn.