© Pernille Greve

Gemberkoekjes

De schattigste kerstboom van gestapelde koekjes.

Gemberkoekjes

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

Koekjesdeeg

  • 13 g tarwebloem
  • 5 g poedersuiker
  • ¼ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 6½ g zachte boter
  • ¼ ei (maat M/L)

Poedersuiker

  • 6½ g poedersuiker
  • 2 g deegachtig eiwit
  • een beetje witte suiker

Zo maak je de koekjes:

Koekjesdeeg

  1. Kneed het tarwemeel, de poedersuiker, gember, kaneel en boter tot het lijkt op broodkruimels.
  1. Kneed dan het ei erdoor en meng het deeg tot het glad en plooibaar is.
  1. Doe het deeg in een zak en zet het minstens een uur in de koelkast.
  1. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 2-3 mm en snijd er een heleboel sterren uit. Bij voorkeur drie van elke grootte.
  1. Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat bij een hete lucht oven van 185° gedurende ongeveer 8-12 min.

Glazuur

  1. Klop poedersuiker en eiwitten samen tot een luchtig glazuur.
  1. Versier alle sterren met glazuur en bestrooi met suiker.
  1. Laat ze drogen voordat je ze opstapelt tot een kleine kerstboom.