Gemarineerde kabeljauw met komkommersalade

Rauwe gemarineerde vis heeft iets fris, en omdat je dit ruim van tevoren moet maken is het een perfect gerecht voor een etentje. We serveren er een licht pittige komkommersalade bij.

Gemarineerde kabeljauw met komkommersalade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Kabeljauw

  • 150 g kabeljauwfilet
  • limoenen
  • ½ rode peper
  • ½ el versgeraspte gember
  • ½ el vissaus
  • ½ el sesamolie

Komkommersalade

  • ¼ komkommer
  • ½ dl appelazijn
  • 25 g rietsuiker
  • ¼ tl roze peper
  • zoutvlokken
  • verse dille of koriander

Zo ga je te werk

Kabeljauw

  1. Leg de vis minstens 24 uur in de vriezer. Ontdooi hem en snijd hem als hij nog halfbevroren is in plakken – dat maakt het makkelijker om mooi dun te snijden. Leg de vis in een schaal.
  1. Pers de limoenen uit. Verwijder de zaden uit de peper en hak hem fijn. Roer limoensap, peper en gember tot een marinade en breng die op smaak met vissaus en wat sesamolie. Giet de marinade over de vis en zet hem afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.

Komkommersalade

  1. Snijd de komkommer met een mandoline in dunne plakjes. Kook de azijn en de suiker in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Plet de peperkorrels en doe ze erbij. Giet deze inmaakazijn over de komkommer en laat een uur staan.

Serveren

  1. Leg de kabeljauw op de borden en schik de komkommerplakjes er mooi op. Breng op smaak met zoutvlokken en garneer met dille of koriander.