Rauwe gemarineerde vis heeft iets fris, en omdat je dit ruim van tevoren moet maken is het een perfect gerecht voor een etentje. We serveren er een licht pittige komkommersalade bij.
Door
Lone Kjær
— 15. mei 2022
Gemarineerde kabeljauw met komkommersalade
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Kabeljauw
150
g
kabeljauwfilet
1½
limoenen
½
rode peper
½
el
versgeraspte gember
½
el
vissaus
½
el
sesamolie
Komkommersalade
¼
komkommer
½
dl
appelazijn
25
g
rietsuiker
¼
tl
roze peper
zoutvlokken
verse dille of koriander
Zo ga je te werk
Kabeljauw
Leg de vis minstens 24 uur in de vriezer. Ontdooi hem en snijd hem als hij nog halfbevroren is in plakken – dat maakt het makkelijker om mooi dun te snijden. Leg de vis in een schaal.
Pers de limoenen uit. Verwijder de zaden uit de peper en hak hem fijn. Roer limoensap, peper en gember tot een marinade en breng die op smaak met vissaus en wat sesamolie. Giet de marinade over de vis en zet hem afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
Komkommersalade
Snijd de komkommer met een mandoline in dunne plakjes. Kook de azijn en de suiker in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Plet de peperkorrels en doe ze erbij. Giet deze inmaakazijn over de komkommer en laat een uur staan.
Serveren
Leg de kabeljauw op de borden en schik de komkommerplakjes er mooi op. Breng op smaak met zoutvlokken en garneer met dille of koriander.