© Tia Borgsmidt

High tea sandwiches

Geen high tea zonder kleine sandwiches. Wij serveren drie verschillende, alle drie open, en natuurlijk met zelfgebakken brood.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 sneetjes

Sandwich: Radijsjes met citronricotta

  • 50 g ricotta
  • ¼ zoutvlokken rasp van biologische citroen
  • ¼ bosje radijsjes
  • 1 sneden brood waterkers

Sandwich: Avocado met ei en erwtenscheuten

  • ½ eieren
  • ½ rijpe avocado’s
  • ¼ sap van citroen
  • ¼ rode peper
  • zoutvlokken en peper
  • 1 sneden brood
  • erwtenscheuten

Sandwich: Zalm en roomkaas

  • 1 sneden brood
  • 25 g roomkaas naturel
  • 50 g gerookte zalm, plakjes
  • ¼ komkommer, in plakjes
  • ¼ potje forelkuit
  • ¼ bakje tuinkers
  • zoutvlokken en peper

Zo ga je te werk

Sandwich: Radijsjes met citronricotta

  1. Meng de ricotta met zout en citroenrasp naar smaak.
  1. Was de radijsjes en snijd in plakjes.
  1. Beleg het brood met ricotta, radijs en waterkers.
  1. Bestrooi met peper en snijd de sneden brood doormidden.

Sandwich: Avocado met ei en erwtenscheuten

  1. Kook de eieren 10 minuten en laat ze afkoelen.
  1. Pel ze en prak ze fijn.
  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees en het citroensap door elkaar.
  1. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak hem fijn.
  1. Meng ei en rode peper door de avocado en breng op smaak met zout en peper.
  1. Beleg het brood met avocado en erwtenscheuten en snijd het doormidden.

Sandwich: Zalm en roomkaas

  1. Beleg het brood met roomkaas, zalm, komkommer en forelkuit.
  1. Bestrooi met tuinkers en snijd het brood doormidden.
  1. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.