© Recepten en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kipsalade met paddenstoelen, asperges en baconcrunch

Een niet te versmaden romige kipsalade met een heerlijke vulling van gebakken paddenstoelen en gestoomde asperges. Serveer de salade op witbrood met wat crunch van spek en lekker veel waterkers.

Kipsalade met paddenstoelen, asperges en baconcrunch

Een niet te versmaden romige kipsalade met een heerlijke vulling van gebakken paddenstoelen en gestoomde asperges. Serveer de salade op witbrood met wat crunch van spek en lekker veel waterkers.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Kip

  • ⅓ stuks biologische kip
  • ⅓ stuks ui
  • ⅓ stuks wortel
  • ⅓ stuks het groen van prei

Kipsalade

  • 83 g shii­ta­kes of champignons
  • ⅓ el olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • 4 stuks groene asperges
  • ½ dl crème fraîche light
  • ⅓ dl mayonaise
  • ⅓ el zoete mosterd

Crunch van spek

  • 33 g biologische spekblokjes
  • ½ el zonnebloempitten
  • peper

Erbij

  • 2 plakj sneden witbrood
  • boter
  • waterkers

Hier is hoe je het doet

Kip

  1. Spoel de kip. Pel de ui, schrap de wortel en was de prei. Doe alles in een pan en giet er zo veel water over dat het net onder staat.
  1. Kook de kip ca. 1½ uur tot het vlees loslaat van het bot. Laat de kip afkoelen in de bouillon. Pluk het vlees van de kip en trek het in kleinere reepjes.

Kipsalade

  1. Borstel de paddenstoelen schoon. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  1. Verwijder de harde onderkant van de asperges en stoom ze 1 minuut. Laat uitlekken en snijd in stukjes.
  1. Meng een dressing van de crème fraîche, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  1. Meng de kip, afgekoelde paddenstoelen en asperges door de dressing.

Crunch van spek

  1. Bak het spek met de zonnebloempitten knapperig in een antiaanbakpan. Breng op smaak met wat peper en laat afkoelen.

Serveren

  1. Beboter het brood en beleg met kipsalade, crunch van spek en flink wat waterkers.

TIP: Kook en pluk de kip een dag van tevoren. Dan ben je op de dag zelf zo klaar. Bewaar de kippenbouillon in de vriezer voor een andere keer.