© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Procureur met mosterdcrème en ingelegde rabarber

Het kost even tijd, maar de smaak is de moeite meer dan waard. De mosterdcrème ziet er niet heel bijzonder uit, maar smaakt fantastisch bij het malse vlees en de ingelegde rabarber. Maak de procureur en de rabarber een dag van tevoren.

Procureur met mosterdcrème en ingelegde rabarber

Het kost even tijd, maar de smaak is de moeite meer dan waard. De mosterdcrème ziet er niet heel bijzonder uit, maar smaakt fantastisch bij het malse vlees en de ingelegde rabarber. Maak de procureur en de rabarber een dag van tevoren.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Ingelegde rabarber

  • 1⅓ stuks rabarberstengels, schoongemaakt
  • ½ el appelazijn
  • ⅓ dl suiker

Procureur

  • ⅓ stuks kleine procureur
  • zoutvlokken en peper
  • 1 takjes rozemarijn of tijm
  • 1 dl buillon

Mosterdcrème

  • ⅓ dl slagroom
  • ⅓ dl crème fraîche light
  • ½ tl grove mosterd
  • ⅓ tl honing
  • evt. sap van 1⁄2 citroen
  • zoutvlokken en peper

Erbij

  • 33 g jonge bladsla

Hier is hoe je het doet

Ingelegde rabarber

  1. Snijd de rabarber in dunne plakjes en doe ze met de azijn en suiker in een steelpannetje.
  1. Kook op laag vuur tot de suiker is opgelost en de rabarber zacht wordt, maar pas op: de rabarber mag niet papperig worden.
  1. Laat de rabarber een tijdje trekken.

Procureur

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Snijd het vlees in plakken van ca. 11⁄2 cm dik en leg ze in een grote, met bakpapier beklede ovenschaal. Strooi er zout, peper en gehakte rozemarijn of tijm over.
  1. Giet de bouillon erover, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 8-10 uur in de oven, tot het vlees boterzacht is.

Mosterdcrème

  1. Klop de slagroom en meng de crème fraîche, mosterd en honing erdoor. Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper.

Serveren

  1. Was en droog de sla.
  1. Haal het vlees voorzichtig uit de ovenschaal en laat het uitlekken. Schik het vlees op borden met de sla, mosterdcrème en ingelegde rabarber.
  1. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.