TARTAAR VAN RODE BIET MET APPEL, NOTEN EN GEITENKAASPUREE © Tia Borgsmidt

Sappige bietentartaar met appel, geitenkaaspuree en noten

Hier vind je inspiratie voor een eenvoudig, maar lekker voorgerecht voor de volgende keer dat je mensen te eten krijgt.

Tartaar van rode biet met appel, noten en geitenkaaspuree

Puur en lekker. Deze makkelijk te maken tartaar van rode biet is een onvergetelijke ervaring van zuur, zoet en umami. Bak de bieten ruim van tevoren, dan is het gerecht verder zo klaar.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Tartaar van rode biet

  • 375 g rode bieten
  • grof zout om te bakken
  • 1 appels
  • sap van 2 sinaasappels
  • zoutvlokken en peper

Geitenkaaspuree

  • 50 g zachte geitenkaas
  • 1 el light crème fraîche
  • rasp van 1 biologische citroen
  • zoutvlokken en peper

Topping

  • 25 g Goudse kaas
  • 25 g gezouten noten,
  • bijvoorbeeld macadamia- of cashewnoten
  • ½ bakje tuinkers
  • olijfolie

Zo ga je te werk

Tartaar van rode biet
  • Boen de rode bieten onder de kraan en dep ze droog.
    1. Bedek de bodem van een ovenschaal met zout, leg de bieten erin en strooi er een paar handenvol zout over. Bak ze ca. 1 1⁄2 uur op 180°C.
    1. Laat de bieten afkoelen en wrijf de schil eraf. Snijd ze in heel kleine blokjes.
    1. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng bieten, appels en sinaasap- pelsap. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.

    Geitenkaaspuree
  • Roer kaas, crème fraîche en citroenrasp tot een zachte puree. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  • Topping
  • Raspdekaasenhakde noten.
  • Serveren
  • Lepel wat geitenkaaspuree in vier kommen en schep er 3-4 eetlepels bietentartaar over. Garneer met de kaas, tuinkers en noten. Sprenkel er wat olijfolie over.