Sappige bietentartaar met appel, geitenkaaspuree en noten
Hier vind je inspiratie voor een eenvoudig, maar lekker voorgerecht voor de volgende keer dat je mensen te eten krijgt.
Door
Lone Kjær
— 08. mei 2022
Tartaar van rode biet met appel, noten en geitenkaaspuree
Puur en lekker. Deze makkelijk te maken tartaar van rode biet is een onvergetelijke ervaring van zuur, zoet en umami. Bak de bieten ruim van tevoren, dan is het gerecht verder zo klaar.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Tartaar van rode biet
375
g
rode bieten
grof zout om te bakken
1
appels
sap van 2 sinaasappels
zoutvlokken en peper
Geitenkaaspuree
50
g
zachte geitenkaas
1
el
light crème fraîche
rasp van 1 biologische citroen
zoutvlokken en peper
Topping
25
g
Goudse kaas
25
g
gezouten noten,
bijvoorbeeld macadamia- of cashewnoten
½
bakje tuinkers
olijfolie
Zo ga je te werk
Tartaar van rode biet
Boen de rode bieten onder de kraan en dep ze droog.
Bedek de bodem van een ovenschaal met zout, leg de bieten erin en strooi er een paar handenvol zout over. Bak ze ca. 1 1⁄2 uur op 180°C.
Laat de bieten afkoelen en wrijf de schil eraf. Snijd ze in heel kleine blokjes.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng bieten, appels en sinaasap- pelsap. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Geitenkaaspuree
Roer kaas, crème fraîche en citroenrasp tot een zachte puree. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Topping
Raspdekaasenhakde noten.
Serveren
Lepel wat geitenkaaspuree in vier kommen en schep er 3-4 eetlepels bietentartaar over. Garneer met de kaas, tuinkers en noten. Sprenkel er wat olijfolie over.