© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Veggie-wrap met hummus, kool, pittige komkommer en sesam

We spelen een beetje vals als we in het dagelijks leven hummus maken... De smaak is top, want hummus smaakt heerlijk in wraps met knapperige kool en pittige komkommers. Probeer deze eens.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Snelle humus

  • ½ blik kikkererwten
  • ½ teentje knoflook
  • ½ tl geroosterde komijnzaadjes
  • ½ el tahini
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • ¼ dl olijfolie
  • een beetje kokend water
  • zoutvlokken

Vulling

  • ¼ kool
  • ¼ tl suiker
  • ¼ tl zout
  • 100 g edamame bonen
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 volkoren tortilla's

Spicy komkommers

  • ½ komkommer
  • ½ Spaanse peper
  • ½ dl appelazijn
  • 37 g rietsuiker

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten heel goed af en doe ze in een blender of keukenmachine met de geperste knoflook, komijn, tahini en geraspte citroenschil en -sap.
  1. Verdun - al roerend - beetje bij beetje met olijfolie. Voeg kokend water toe tot de hummus een zachte, gladde consistentie heeft. Breng op smaak met zout.
  1. Snijd de kool fijn en bestrooi met zout en suiker. Kneed de kool goed en meng met de edamame bonen.
  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in plakjes. Bestrooi de komkommerplakjes met een beetje zout.
  1. Splits de Spaanse peper, schraap de zaadjes eruit en hak de Spaanse peper fijn.
  1. Doe de azijn en suiker in een kleine steelpan en breng aan de kook tot de suiker net is opgelost.
  1. Kneed het zout uit de komkommers en doe ze in een kom met de Spaanse peper. Giet de bouillon over de komkommers en laat ze afkoelen.
  1. Warm de tortilla's op en besmeer ze met hummus. Beleg ze met knapperige kool en uitgelekte komkommersalade. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en verse koriander en rol op.
  1. Snijd de tortilla's doormidden - en geniet.