© Anders Schønnemann

Pizza van aardpeer met lompviskuit en dillecrème

Probeer eens seizoensgebonden lompvis-kuit - imitatiekaviaar - als topping op een knapperige zelfgemaakte pizza. Het smaakt verrassend goed en als de prijs laag is, kun je er veel beleg aan toevoegen.

Aardpeer-pizza met imitatie-kaviaar en dillecrème

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pizza's

Pizzadeeg

  • 1 dl water
  • 10 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 100 g durum-tarwebloem
  • 100 g tarwebloem

Topping

  • 1 hele mozarella
  • 100 g aardperen
  • 50 g babyspinazie
  • olijfolie om te bestrijken
  • zout en peper
  • minimum 100 gr schoongemaakte lompviskuit

Dillecrème

  • ½ dl zure room
  • ½ klein bosje dille
  • zout en peper

Zo maak je het

Pizzadeeg

  1. Giet het water in een kom en los de gist erin op.
  1. Voeg zout toe en kneed eerst de durummeel en daarna tarwebloem door het deeg.
  1. Kneed tot het deeg glad en soepel is.
  1. Dek het deeg af en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats.

Topping

  1. Snijd de kaas in plakjes. Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes.
  1. Spoel de spinazie en stoom deze in water. Centrifugeer de spinazie vrij van water.
  1. Plaats het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het in vier stukken en rol elk stuk deeg dun uit.
  1. Bestrijk de pizza's met olijfolie en beleg ze met mozzarella, spinazie en aardperen. Kruid met peper en zout.
  1. Bak de pizza's afzonderlijk in de oven op 250 graden in ongeveer 8 minuten knapperig.

Dillecrème

  1. Meng zure room met gehakte dille en breng op smaak met zout en peper.
  1. Beleg de vers gebakken pizza's met lompviskuit en dillecrème.