© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Probeer eens een andere guacamole die net zo romig is

Eet met groentesticks - een heerlijk tussendoortje.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Edamame- en avocadodip met groentesticks

  • ½ eetrijpe avocado
  • 75 g edamame bonen, gepeld
  • ½ teentje knoflook
  • ½ groene Spaanse peper
  • 1 el Griekse yoghurt (10%)
  • ½ el limoensap
  • zout en peper
  • veel groenten, bijv. wortel, bleekselderij, asperges en komkommer
  • grove broodstengels

Zo maak je het

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
  1. Maal de avocado, bonen, knoflook, chilipepers zonder zaadjes en yoghurt fijn in een keukenmachine of staafmixer.
  1. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  1. Schil de wortels en selderijstengels, breek het hout van de asperges en snijd de komkommer in staafjes.
  1. Serveer de dip met groenten en broodstengels.

Tip: De dip kan ook gebruikt worden als broodbeleg.