© Anders Schønnemann

Witte asperges met roodsprietgarnalen en gebruinde dragonboter

Roodsprietgarnalen en asperges zijn de voorbodes van de zomer en in combinatie met de gebruinde dragonboter een hemels voorgerecht. Serveer met een gewaagde, heerlijke Chardonnay.

Hvide asparges med fjordrejer © Anders Schønnemann

Witte asperges met roodsprietgarnalen en gebruinde dragonboter

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ bosje witte, dikke asperges
  • ¼ stuks citroen
  • 100 g roodsprietgarnalen
  • 50 g boter
  • zout en peper
  • zuurdesembrood

Zo ga je te werk

  • Breek het onderste stuk van de asperges, waar het van nature breekt. Schil ze vanaf de kop naar beneden.
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Voeg citroensap toe en kook de witte asperges ongeveer 4 minuten, afhankelijk van de dikte. Prik er met een mes in. Ze moeten net loslaten, maar wel een beetje beet hebben.
  • Laat de asperges uitlekken en afkoelen voordat je ze in plakjes van 6 cm snijdt.
  • Bruin de boter.
  • Hak de dragon fijn en meng met de boter.
  • Schik de asperges met de garnalen en besprenkel met de gebruinde boter.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met dunne plakjes geroosterd zuurdesembrood.