5 tips: De witte wand opvrolijken

Verveelt die saaie witte muur je? Dan zullen deze tips je helpen, en ze zijn zowel gemakkelijk als effectief.

Jotun - "Ocean Air"

Geef kleur

Een makkelijke en voor de hand liggende manier om saaie witte muren op te vrolijken is ze een likje verf te geven. Het goede aan deze oplossing is dat je zelf bepaalt hoe opvallend de muur moet worden en dat je de kleur van de muur kunt aanpassen aan de andere kleuren in je huis.

Bij dit specifieke project kun je stoutmoedig zijn en een gokje wagen, want het is relatief eenvoudig om de muur met een andere kleur te overschilderen als het helemaal verkeerd blijkt te zijn.

Tussen deze kleuren vind je bijvoorbeeld het prachtige blauw "Ocean Air" van Jotun, met zijn subtiele tinten geïnspireerd op de natuurlijke elementen om een rustige sfeer in de ruimte te creëren.

Vægtæppe
© Getty Images

Laat een onconventionele trend bezit nemen van je muren

Een meer onconventionele manier om de witte muur op te vrolijken is met het populaire wandtapijt. Een trend die vooral te zien is op Instagram is dat velen hun soepele, gerafelde en gekleurde vloerkleden hebben opgepakt en gebruikt om hun muren mee te versieren.

De mooie tapijten zijn er in verschillende varianten, maar ze hebben allemaal een zachte en rustige uitstraling die gezelligheid en warmte aan elke ruimte geeft - en ze kunnen ook worden gebruikt om een goede akoestiek te creëren.

Billedvæg
© Poster Store

Creëer een persoonlijke wand

Je kunt de saaie, witte wand ook omvormen tot een persoonlijke fotowand, waarbij je alles kunt ophangen van familiefoto's en kleurrijke posters tot artistieke schilderijen en tekeningen.

Met een fotowand heb je de mogelijkheid om precies die uitstraling te creëren die jij wilt. Je kunt een lichte, luchtige en stijlvolle look creëren door de lijsten symmetrisch te plaatsen en vervolgens de afbeeldingen op kleur te matchen, zoals op de foto hierboven met posters van Poster Store. Of je kunt een ongedwongen en speelse uitstraling creëren door de fotolijsten willekeurig te plaatsen en niet na te denken over het matchen van de foto's.

Als je een fotowand een te groot project vindt, zijn één of twee posters op de witte muur ook een manier om leven en persoonlijkheid aan de ruimte te geven.

Lees ook:

Farverigt spejl
© Hübsch

Kleurrijke weerspiegelingen

Als je deze trend nog niet hebt opgepikt, dan is dit een goed moment om dat te doen.. De kleurrijke spiegels zijn ideaal voor een saaie, kale muur.

Er zijn velerlei varianten als het om kleurrijke spiegels gaat, dus je hebt enorm veel keuze.

Gebruik een gekleurde spiegel als onderdeel van je fotowand, zet hem op een mooie commode of hang hem op een kale wand. Je kunt ook een gekleurde spiegel aan een gekleurde muur hangen om een nog mooier en speelser effect te creëren, zoals onder meer de spiegel van Hübsch op de bovenstaande foto.

Een kleurrijke spiegel creëert een mooie wow-factor als je de ruimte binnengaat, terwijl een spiegel ook veel andere voordelen heeft. Het doet de kamer onder meer groter lijken en weerkaatst het licht, waardoor de kamer licht en aangenaam wordt.

Farverigt og mønstret tapet
© Ellos

Leef je uit met kleuren en patronen

Als je een stap verder wilt gaan dan schilderen van een muur, dan is de voor de hand liggende keuze behangen. Door slechts één muur te behangen, kun je een geheel nieuw effect in de ruimte creëren.

Er zijn enorm veel soorten behang, dus er is veel ruimte voor creatieve en dwaze ideeën als het gaat om het vinden van het juiste behang.

Je kunt een unieke en persoonlijke uitstraling in elke kamer scheppen met een behang met motief en kleur, dat bovendien zo veel aandacht in beslag neemt dat je de andere kleuren vaak kunt afzwakken, zoals op de foto hierboven.

Hier zorgt het mooie gekleurde behang van Ellos voor een mooie achtergrond voor de neutrale meubels. Zo is een met behang beklede muur een eenvoudige en snelle manier om een kale en saaie ruimte op te vrolijken.