Ontwerp je eigen boekenwand

Slimme inbouwoplossingen, boekenkasten van vloer tot plafond en unieke rekken die je nog niet kende. Doe hier inspiratie op voor je nieuwe, persoonlijke boekenkast.

Boekenkast geïntegreerd in de architectuur van het huis

Met een boekenkast van vloer tot plafond bepalen de kleurrijke boeken echt het interieur, zoals hier waar de boekenkast deel uitmaakt van de architectuur van het huis, met vooral het mooie hoge schuine dak als blikvanger.

Een dergelijke oplossing is een alternatief voor een geverfde of behangen muur en maakt het interieur dynamisch en speels.

Vierkante vakken

Een boekenkast ziet er al gauw rommelig en ongeordend uit als de kleuren en vormen niet op elkaar zijn afgestemd.

Met boekenkasten met vierkante vakken kan dit echter worden ondervangen en ontstaat er meer orde en symmetrie. Deze witte boekenkast met vierkante vakken contrasteert bijvoorbeeld mooi met de vele verschillende kleuren in de boekenkast, wat bijdraagt tot een evenwichtige en rustgevende uitstraling.

Boeken rondom de deur

Laat een deur niet in de weg staan voor je boekenkast. Hier worden de mooie openslaande deuren omringd door een prachtige boekenkast, die kleine en grote vakken heeft.

Op die manier krijg je een volledige boekenwand met ruimte voor boeken en decoratieve voorwerpen, en kan je de deur gewoon behouden.

Boekenkast als muurdecoratie

Laat de boekenkast een hele muur beslaan, als alternatief voor een geverfde of behangen muur. Het is mooi als de boekenkast dezelfde kleur heeft als de wanden, zodat de voorwerpen in de boekenkast goed tot hun recht komen.

Dit is een slimme manier om opbergruimte tegelijkertijd wanddecoratie te laten zijn. Bovendien lijkt de boekenkast ingebouwd, waardoor rust en harmonie in de kamer ontstaan.

Een boekenkast is niet alleen voor boeken

Je kunt ook andere dingen dan boeken in je boekenkast hebben. Als je je boekenkast luchtiger wilt hebben en hem toch een persoonlijk accent wilt geven, vul hem dan met erfstukken, souvenirs en andere decoratieve voorwerpen waar je een speciale band mee hebt.

Als je zelf een boekenkast ontwerpt en bouwt, kun je zelfs een van de vakken in de boekenkast groot genoeg maken om een schilderij in op te hangen, zoals hier is gedaan.

Op kleur ingedeelde boekenkast

Door alle boeken in je boekenkast op kleur te coördineren, geef je ze het karakter van een kunstwerk of wanddecoratie, die je ook actief kunt gebruiken in je interieur.

Hier fungeren de boeken in de boekenwand als een kleurrijk en opvallend element in de verder ingetogen, minimalistische inrichting. Ondanks de vele boeken en kleuren blijft de algehele uitstraling rustig doordat de rest van het interieur ingetogen is.

Boekenkast in je thuiskantoor

Het thuiskantoor kan gemakkelijk saai en weinig inspirerend worden. Een boekenkast vol boeken kan dat voorkomen.

Een muur vol boeken geeft je iets om naar te kijken gedurende de werkdag, en breekt de vaak wat neutrale inrichting en brengt kleur en leven in de ruimte. Als de muren in je kantoor wit zijn, kun je kiezen voor een houten boekenkast, die door het contrast met de muren goed tot zijn recht komt.

Kunstzinnige boekenkast van hout

Speels en licht, deze mooie houten boekenkast is de ultieme blikvanger wanneer je de ruimte binnenkomt.

De atypische vormen en constructie van de boekenkast maken er bijna een kunstwerk van, terwijl hij toch heel veel bergruimte biedt. De perfecte manier om een lichte en eigen sfeer te creëren in een wat steriel en karakterloos thuiskantoor of in de woonkamer.

Discrete boekenkast

Een ingebouwde boekenkast als deze is een slimme en discrete oplossing voor wie een boekenkast wil, die niet te veel ruimte of aandacht in het interieur in beslag neemt.

Door de boekenkast in de muur in te bouwen, win je vloerruimte en oogt hij luchtiger en discreter. Bovendien bevordert de ingebouwde boekenkast de harmonie en de samenhang in het interieur.

Asymmetrische vakken

Breng kleur, leven en afwisseling in je huis met een boekenkast als deze, waarvan de vakken verschillende afmetingen hebben. Zo creëer je een subtiel contrast met de strakke en minimalistische lijnen in je interieur.

De witte boekenkast heeft aan de onderkant zelfs een mooie rij dichte kastjes om kleine spullen in op te bergen. In de open vakken kan van alles worden uitgestald, van boeken tot mooie snuisterijen, wat ook bijdraagt tot een persoonlijke en huiselijke sfeer.

Lees ook: