6 overzichtelijke doe-het-zelfprojecten

Laat je inspireren door deze eenvoudige, maar effectieve doe-het-zelfprojecten voor in huis.

Doe het zelf, maar houd het simpel

Wil je je huis op een gemakkelijke, persoonlijke en goedkope manier restylen? Dan hebben wij 6 eenvoudige doe-het-zelfprojecten voor je verzameld. Laat je inspireren door spectaculaire wanddecoraties, zelfgemaakte banken en radiatorbekledingen, en slimme IKEA-hacks.

Geef je meubels een persoonlijk tintje

De populaire IKEA-hacks gaan nooit uit de mode en omdat je met losse meubels werkt, is het een relatief eenvoudig project om mee aan de slag te gaan. Natuurlijk zijn sommige hacks wat ingewikkelder dan andere, maar je kunt bijvoorbeeld beginnen door een eenvoudige, klassieke kast een persoonlijk tintje te geven.

De kast hoeft natuurlijk niet van IKEA te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaten in de deurtjes zagen en deze, zoals hier, versieren met Frans vlechtwerk. Hierdoor krijgt het meubel een luchtige en unieke uitstraling.

Pak de verfkwast erbij

Een likje verf doet wonderen in elk interieur, en het leuke is: je kunt het heel gemakkelijk zelf doen. Je kunt een hele kamer verven, of een muur – of, zoals hier, spelen met kleuren en contrasten en slechts een halve muur verven.

Hierdoor krijgt de kamer karakter en komen de twee kleuren helemaal tot hun recht.

Bouw een slimme en ruimtebesparende bank

Vervang de helft van je eetkamerstoelen door een zelfgemaakte bank. Zo bespaar je ruimte en kun je de bank precies afstemmen op jouw interieur.

Een bank bij de eettafel is een geniale oplossing voor kleine of smalle keukens en zorgt voor een ontspannen en persoonlijke sfeer. Je kunt de bank ook voorzien van extra opbergruimte – twee vliegen in één klap!

Een wand vol persoonlijke foto’s

Hang een lege muur vol mooie posters en foto’s. Een fotowand is een gemakkelijke manier om kleur en karakter toe te voegen aan je interieur, en het zorgt meteen voor een extra wowfactor. Je kunt de fotowand indelen zoals je zelf wilt.

Bijvoorbeeld een paar foto’s in een grafisch patroon, of het kan wat losser met een heleboel foto’s die je willekeurig aan de muur hangt.

Elegante radiatorbekleding

Upgrade je huis met zelfgemaakte radiatorbekleding. Je kunt de radiatorbekleding je eigen, persoonlijke tintje geven, zodat deze perfect past in je interieur.

Een mooie en elegante manier om een radiator weg te werken, en je kunt de bekleding ook gebruiken om planten of accessoires op te zetten.

Unieke wanddecoratie

Wil je een lege muur op een mooie, maar eenvoudige manier restylen, zonder dat hij te veel aandacht opeist in je interieur? Dan hebben wij het perfecte doe-het-zelfproject voor je.

Geef je muur wat variatie en meer diepte door lege lijsten of panelen aan de muur te hangen en deze in dezelfde kleur als de muur te verven. Zo wordt je lege muur een discrete en ingetogen blikvanger.