9 planten die geschikt zijn voor een vochtige, donkere badkamer

Heb jij een badkamer zonder ramen of met weinig daglicht? Dit zijn negen planten die het goed doen op een vochtige, donkere plek en waarmee je meer leven in je badkamer brengt.

© bakker.com

Graslelie zuivert de lucht

Heeft je badkamer geen ramen en zoek je een plant om de ruimte wat op te fleuren? Dan is de graslelie een goede keus.

Deze plant gedijt goed op een donkere plek, want hij houdt niet van direct zonlicht.
Daarnaast past de graslelie zich makkelijk aan en zuivert hij de lucht.

Het is ook nog een uitstekende hangplant, waardoor je hem een hoog plekje kunt geven en zo de ruimte in je badkamer beter kunt benutten.

© Karl Thomas Moore

Huislook – ideaal voor een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer en kun je geen plant vinden die wat leven toevoegt zonder alle ruimte in te nemen? Dan is de huislook een perfecte oplossing, want die is klein maar fijn.

De plant kan tegen moeilijke omstandigheden en is daarom geschikt voor vrijwel elke ruimte.

Hij is ook ideaal als je geen groene vingers hebt, want hij heeft weinig verzorging nodig.

Bovendien zijn er allerlei soorten, zodat je naar hartelust kunt combineren.

© bakker.com

Kruipende ficus houdt ook van hangen

Deze plant is ideaal voor in de badkamer, want hij staat graag op een hoog rek of schap, zodat de bladeren weelderig omlaag vallen. Je kunt de pot ook ophangen.

Het bijzondere van de kruipende ficus is dat hij nooit mag uitdrogen. Als oerwoudplant heeft hij veel vocht nodig, wat hem perfect maakt om je badkamer op te sieren.

© Getty Images

Orchidee brengt kleur en elegantie in de badkamer

De orchidee geeft kleur aan je badkamer en voegt met zijn hoge, ranke uiterlijk ook wat elegantie toe.

De orchidee wordt vaak in de woonkamer gezet, maar is ook heel geschikt voor de badkamer.

De tropische plant doet het het best in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zo bloeit de orchidee in Maleisië, Thailand en de Filipijnen. Hier voedt hij zich met water uit regen, dauw en mist, dus in een vochtige badkamer zal de bloem het ook naar zijn zin hebben.

Lees ook:

© Getty Images

Nestvaren houdt van het donker

Houd je van varens? Dat komt goed uit, want de varen is een ideale badkamerplant. Hij is namelijk gek op een hoge luchtvochtigheid.

De plant is mooi en heeft een unieke vorm. En hij zuivert de lucht beter dan veel andere planten.

De varen is een makkelijke plant doordat hij weinig licht nodig heeft. Te veel licht kan de bladeren zelfs geel kleuren. Daarom kun je de nestvaren met een gerust hart in de badkamer zetten.

© Getty Images

Arecapalm voor een exotische uitstraling

Een arecapalm kan een ruime badkamer een fantastische lift geven. Als je badkamer vrij leeg is of je een hoekje wilt opvullen, is het volume van de areca ideaal.

Een areca mag nooit in direct zonlicht staan en is daarom net als de eerder genoemde planten perfect voor een wat donkerdere badkamer.

Een extra voordeel van de areca is dat hij kooldioxide en schadelijke stoffen uit de lucht haalt, en dat is prettig voor de luchtwegen in een besloten ruimte.

© Getty Images

Aloë vera creëert een tropische sfeer

Je kent aloë vera waarschijnlijk wel van huidverzorgingsproducten en als ingrediënt in zonnebrandcrèmes en zalf voor kleine brandwondjes. Hij wordt wel een wonderplant genoemd.

En met reden, want de plant zuivert de lucht en produceert zuurstof. Hij is daarom vooral geschikt voor de slaapkamer, maar doet het ook goed in de badkamer. Aloë vera heeft namelijk niet al te veel licht nodig, houdt van een hoge luchtvochtigheid en heeft aan weinig verzorging genoeg.

© Getty Images

Met droogbloemen zit je altijd goed

Het is niet echt een plant, maar droogbloemen zijn helemaal in en je kunt ze bij vrijwel elke bloemist krijgen. Zoek je iets dat niet mis kan gaan, dan zijn droogbloemen een veilige keuze.

Droogbloemen verwelken niet en zijn daarom naast kleurrijk ook duurzaam. Dat is natuurlijk ideaal voor in de badkamer.

© Getty Images

Philodendron scandens brengt warmte in donkere badkamer

De Philodendron scandens is een klimplant die je badkamer een stuk levendiger kan maken.

Zet hem op een plek waar hij de ruimte heeft. Hij wikkelt zich prachtig om een bamboestengel en kan warmte toevoegen aan een ruimte.

In het wild groeit de Philodendron scandens in de jungle van Brazilië op de grond. Hij verdraagt daarom geen direct zonlicht, en voelt zich het best in een kamer met een hoge vochtigheid – zoals de badkamer.