© Andres Mikkel Hansen

Gehuld in welzijn

Deze ruimte is het summum van luxe - grandioos, en toch gezellig - en nodigt uit om de tijd te nemen en bijvoorbeeld vanuit bad te genieten van het uitzicht op de tuin.

Zachte omhelsing

De badkamer van Julie Lillelund en Mads Langer is veel meer dan alleen maar praktisch. Op het eerste gezicht lijkt het of er qua kleur wel erg veel gebeurt, maar vergis je niet: zodra je de ruimte binnenstapt, daalt de rust op je neer, en het voelt een beetje als één lange, zachte omhelzing.

Toen het stel in februari 2020 in hun nieuwe huis trokken, waren ze een grote badkamer gewend uit hun vorige woning, waar ze drie kamers bij elkaar hadden getrokken tot één grote badkamer. En dan wil je het eigenlijk niet meer met minder doen. Daarom besloten ze een slaapkamer op de eerste verdieping te verbouwen tot badkamer. Het resultaat is een ruimte die je omhult als je er binnenstapt.

Mads Langer

De fraaie tegels in visgraatpatroon zijn van Marokk. De douchesets zijn van Vola en het toilet is van Duravit uit de serie 1930. De speciaal ontworpen messing douchegoot is van Unidrain en de glazen douchewand bestaat uit een HighLine-lijst en een paneel, eveneens van Unidrain. Aan het plafond hangt een vintage Murano-lamp.

© Andreas Mikkel Hansen

Badend in het licht

Door de grote ramen, die uitkijken op de tuin, valt fantastisch licht naar binnen en het grote, blauwe, vrijstaande bad van Devon & Devon is een echte blikvanger.

‘Op de website van Devon & Devon zagen we een foto van een soortgelijk bad, met een heel kleurrijk behang erachter. Dat wilden wij ook. Het badkamermeubel is eveneens van Devon & Devon. We waren er direct verliefd op, want het is supermooi met die afgeronde hoeken en zachte uitstraling,’ vertelt Julie.

Fraaie details

Het is een heerlijke ruimte, knus en gezellig, met heel veel sfeer dankzij fraaie details. Zoals de roze bank, die eigenlijk van dochter Hannah is, maar die hier accentueert hoe groot de badkamer wel niet is. De grote kasten stonden al in het huis toen Julie en Mads het kochten. Ze zijn van Ikea, met nieuwe kleuren en deuren die passen bij de ruimte. Andere details die het puntje op de luxueuze i zetten, zijn de praktische elementen, zoals de douchegoot van Unidrain, kranen van Vola en het wandtoilet van Duravit.

‘We prijzen ons gelukkig dat we de mogelijkheid hebben om een thuis te creëren met ruimte voor onszelf en voor creativiteit.’