© Quooker

4 briljante manieren om tijd te besparen in de keuken

Zou je soms graag een toverstaf hebben om in een mum van tijd een etentje te kunnen bereiden en daarna op te ruimen? Dit zijn vier tijdbesparende foefjes die het dagelijkse werk in de keuken optimaliseren, zodat er meer tijd overblijft voor belangrijke dingen en ontspanning.

Een lekkere zelfgemaakte maaltijd is een traktatie voor het hele gezin. Doordeweeks kan het echter nogal hectisch worden als je probeert om koken, werk, sport, kinderen en buitenschoolse activiteiten in balans te houden.

Het goede nieuws is dat je in de keuken soms echt kunt toveren met minder tijd en moeite. Probeer deze briljante tijdbesparende tips gerust eens uit.

1. Optimaliseer de keuken

Zorg voor een opgeruimde keuken met een efficiënte indeling. Gooi eerst die oude metalen spatel, de kookboeken en ander keukengerei weg dat je nooit gebruikt. Organiseer je keukengerei vervolgens op categorie, zodat je alles gemakkelijk kunt vinden tijdens het koken.

Probeer alle ingrediënten en keukenspullen in kasten of op planken te bewaren, zodat je werkblad leeg blijft. Plaats letterlijk niets op het werkblad of rond de spoelbak. Je zult er versteld van staan hoeveel eenvoudiger het is om in je keuken te werken – en hem schoon te houden.

2. Voorgesneden groenten

Deze stap is een echte gamechanger. De meeste groenten kun je van tevoren snijden en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Snijd op zondag alvast een bos wortels, paprika’s, kool en uien. Als je doordeweeks een maaltijd bereidt, haal je ze gewoon uit de koelkast voor een verse pastasaus of een roerbakgerecht.

De gemiddelde persoon wacht in zijn of haar leven in totaal vier maanden totdat het water kookt. Met een Quooker-kraan kun je ’s ochtends meteen een kop thee of koffie zetten.

© Quooker

De Quooker-kranen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat je de kraan kunt kiezen die het beste bij je keuken past. Alle kranen zijn verkrijgbaar in chroom, roestvrijstaal of zwart. De Fusion-kranen zijn ook nog verkrijgbaar in goud of messing patina.

© Quooker