Keukenleven anno 2019

Gekleurde fronten, flexibiliteit, mobiliteit, duurzaamheid en nostalgie – plus nieuwe technologie en slimme features. We hebben enkele van de grootste keukentrends van nu bij elkaar gezet.

3 december 2019 door TRINE JØRCK

MOBIEL & FLEXIBEL 

MONOCHROOM. Door voor de keukenmodules, wanden, vloer en het overige interieur dezelfde kleur te kiezen, ontstaat er eenheid. Op dit moment gaat er een beige golf door Scandinavië. Marbodal heeft het kleurenpalet van zijn keuken Arkitekt Plus vernieuwd en laten stylen door dé vertegenwoordiger van al wat beige is: de Zweedse stylist en interieurontwerper Lotta Agaton. Zowel de materialen van het interieur als de verf hebben een milieukeurmerk. 

DEZE ZWARTE, EENVOUDIGE maatkeuken creëert een rustige uitstraling in huis. De Prato Black is mat en heeft een zijdezacht oppervlak. Kvik.  

GEEF JE IKEA-HACK een upgrade met massieve houten laden van (gerookt) eiken of iepenhout, &SHUFL.  

HET MODEL FORM 1 wordt nu gelanceerd in nieuwe kleuren. Kies voor duifgrijs en stem de keuken precies af op jouw wensen. Multiform.  

EEN MODULEKEUKEN geeft je flexibiliteit, omdat je de elementen precies zo kunt samenstellen als jij wilt, ze kunt verplaatsen en nieuwe kunt toevoegen. Op de foto een module van CPH Square. 

GEEF HET KLEUR! 

PERSOONLIJK. Ken je het begrip ‘Ikea-hacking’? Een aantal producenten heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van fronten voor de keukens van deze Zweedse woongigant. Zo heb je mooie kasten voor een redelijke prijs en krijgt je keuken een meer persoonlijke look. Het Finse A.S.Helsingö is zo’n producent, en we zijn vooral enthousiast over de keuken Ingarö in de kleur Water Green. Modern en tijdloos tegelijk. 

HET NATUURPRODUCT linoleum wordt al generaties lang gebruikt voor tafelbladen en vloeren. In samenwerking met de Noorse ontwerper Halvor Bakke ontwikkelde JKE een keuken van linoleum, die slijtvast en onderhoudsvriendelijk is en zacht aanvoelt. 

DIT GROENE KOOKEILAND van gelakt eiken vormt met zijn witte werkblad
van Corestone een blikvanger in een verder strak Scandinavisch designkader. HTH. 

DE ZEEBLAUWE KEUKEN heeft slimme, geïntegreerde, zwarte grepen, die een vleugje jaren 1950 toevoegen. Svane Køkkenet. 

GARDE HVALSØE maakte een variatie op zijn keuken Minimal Design en ontwikkelde een techniek om gekleurd linoleum rechtstreeks op de laden te lijmen. 

ESSENTIAL EATING heet deze handgemaakte keuken van meubelmaker Peter Klint/ peterklint.dk. Hij is van robuust gerookt eiken en geverfd hout en is in meerdere kleuren leverbaar. De bladen en roosters zijn uitneembaar, zodat je ze kunt verplaatsen of als extra werkvlak kunt gebruiken.