Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals

Kijk binnen met Fritz Hansen bij ontwerpster Bea Mombaers

Fritz Hansen stelt een reeks persoonlijke verhalen voor van mensen die leven met iconische designs van Fritz Hansen. Kijk binnen bij Belgisch interieurontwerpster en styliste Bea Mombaers.

Inspirerende individuen

"At Home With" versmelt design, kunst, architectuur & cultuur. De verhalen laten de vele manieren zien waarop de ontwerpen van Fritz Hansen het leven van inspirerende individuen thuis verrijken. Creatieven uit de hele wereld stellen hun huis open voor Fritz Hansen en laten zien hoe zij leven met design en hoe hun leven aansluit bij de waarden die in de iconische meubels, lampen en accessoires van Fritz Hansen zijn verwerkt.

Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals

Bea Mombaers

Interieurontwerper en styliste Bea Mombaers is een bekende in de design- en kunstwereld dankzij een onberispelijk gevoel voor esthetiek en het vermogen om een sfeer te creëren met doordachte, poëtische interieurs. Haar gerenommeerde winkel in Knokke, België, heeft het soort reputatie dat alleen komt met aangeboren talent gecombineerd met tientallen jaren inspirerend en creatief werk. Bea’s creativiteit reikt verder dan de winkel, ze opende een bed & breakfast in Knokke Zoute, en lanceerde Furniture by Bea Mombaers in 2018.

Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals

Creatieve kern

Haar huis in Brussel gebruikt Bea als een soort evoluerende galerij met favoriete stukken, inclusief verschillende items van Fritz Hansen. De belangrijkste onder hen is de PK54-tafel van Poul Kjærholm met het marmeren midden en de houten verlengringen. Daarnaast bezit zij ook de PK33 kruk en de Egg Chair van Arne Jacobsen.

'Ik houd van de PK54-tafel omdat het zo'n middelpunt is van de kamer', zegt Bea. 'En de Egg Chair, is net een beeldhouwwerk. Ik houd van de kleur van de stoel en hoe hij ouder wordt. Het is zo'n bijzonder stuk.'

Wat betreft het volgende Fritz Hansen-stuk van Bea? 'Ik kan niet beslissen! Ik ga binnenkort verhuizen en ik vind het leuk om meubels uit te kiezen gebaseerd op de vorm en behoeften van de ruimte zelf. Dus ik zal moeten kijken wat past bij mijn volgende ruimte. Maar dat er Fritz Hansen zal staan, dat zeker.'

Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals
Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals

Zacht minimalisme

Bea’s huidige appartement in Brussel is een tijdelijke ruimte waar ze ongeveer een jaar heeft gewoond. Momenteel besteedt ze haar tijd tussen haar huizen in Brussel en de Provence waar ze woont in een verbouwde B&B.
Ondanks de steeds veranderende aard van haar omgeving, merkt ze op dat de stukken in haar huizen regelmatig veranderen, maar haar stijl-DNA nooit verandert. Met een focus op materialen, organisch vormen en stille luxe heeft Bea een zacht minimalisme gecreëerd. Dat zowel artistiek is als functioneel. Fritz Hansen past perfect in deze wereld. Haar ruimtes brengen consequent de elementen naar voren van Fritz Hansen, die het meest relevant zijn. Tijdloos design en kwaliteit die een dialoog aangaan met de architectuur en andere stukken in een interieur.

Bea Mombaers - Fritz Hansen
© Piet-Albert Goethals